Read Time:2 Minute, 49 Second

Hangmatten zijn behoorlijk populair

De laatste jaren zijn hangmatten behoorlijk populair geworden. Een hangmat in je tuin maakt het buitenleven een stuk relaxter. Maar minstens zo ontspannend is een hangmat in je woonkamer gebruiken. Een hangmat ophangen, of het nu in huis of in de tuin is, heeft meerdere aantrekkelijke kanten en helpt je om optimaal te kunnen ontspannen op de momenten dat jij daar zin in hebt.

Wat een hangmat ophangen je zoal oplevert 

Een hangmat in je woonkamer ophangen of een hangmat in je tuin ophangen heeft een aantal interessante voordelen. De meest interessante zijn:

  • Met een hangmat kun je op elk gewenst moment even helemaal ontspannen. En dus ook in de woonkamer. Je gaat er in liggen en het relaxen kan meteen beginnen. Het geeft je een vakantiegevoel in eigen huis. Een hangmat ophangen in de woonkamer is met name ideaal als je even een snel middagdutje wilt doen.
  • Een hangmat is een mooie aanvulling op het interieur. Jouw woonkamer krijgt direct een exotische en rustgevende uitstraling. 
  • Los van jouw favoriete interieurstijl, zijn er altijd hangmatten te vinden die qua kleur en vormgeving op jouw smaak aansluiten. Er is een grote keuze op dit gebied. 
  • Een van de grote voordelen van hangmatten is de prijs. Hangmatten zijn prima te betalen en sowieso goedkoper dan een duur bankstel of een bed. Een goed alternatief dus als je van luilakken in de woonkamer houdt! 
  • Uit onderzoek is gebleken dat hangmatten interessante gezondheidsvoordelen hebben. Heb je last van nekklachten of rugklachten, probeer dan eens om in woonkamer of tuin in een hangmat te slapen. Hangmatten vormen zich naar de zwaartekracht en jouw lichaam, en zijn ergonomisch dan ook zeer verantwoord. Over de gezondheidsvoordelen van hangmatten kun je hieronder meer lezen. 

De gezondheidsvoordelen van hangmatten

In West-Europa zijn we gewend om de nachten door te brengen in een klassiek bed of een boxspring. Hangmatten zijn eeuwenlang uit de gratie geweest, maar zijn sinds enkele decennia weer in opkomst als slaapalternatief. En dat is terecht en niet slechts omdat een hangmat in je woonkamer een stijlvolle keuze is en jouw interieur cachet geeft. Nee, ook de gezondheidsvoordelen zijn groot! Een hangmat is namelijk enorm flexibel en vormt zich precies naar jouw lichaam. Als je er in gaat liggen, zul je merken dat je snel ontspannen wordt. Dat komt omdat een hangmat zich ergonomisch aanpast aan jouw lichaam, los van de zwaartekracht. Om deze reden blijken hangmatten veel soelaas te bieden aan mensen die last hebben van nekklachten, spierpijn, gewrichtspijn of reuma. En ook wanneer je snel wakker wordt, is een hangmat een optie om te overwegen. Doordat hangmatten comfortabel heen en weer wiegen, valt degene die er in ligt sneller in slaap. Belangrijk is wel dat je een hangmat gebruikt zonder spreidstokken. Dus een traditionele hangmat die echt hangt. Dat garandeert een optimaal ligcomfort en maakt dat je uiterst en fit wakker wordt.

Een hangmat in de slaapkamer kan ook

Ten slotte: ook in jouw slaapkamer kun je gebruikmaken van een hangmat. Een interessant pluspunt van een hangmat boven een bed, is dat je veel ruimte bespaart in de slaapkamer. Gebruik wel dekens als je in een hangmat gaat slapen, om te voorkomen dat het ’s nachts koud krijgt. Ook kun je onderin de hangmat dekens leggen, zodat je van twee kanten warm blijft. Geniet op die manier optimaal van jouw hangmat!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
de tuin klaar maken voor de zomer Previous post Maak je tuin zomerklaar in een paar makkelijke stappen
Scandinavische open kasten Next post Open kasten voor zowel een scandinavisch als industrieel interieur