Read Time:1 Minute, 47 Second

Waar denk jij aan bij palmen? Precies: vakantie! Prachtige zandstranden, een heerlijk schijnend zonnetje, een fijne cocktail en natuurlijk palmbomen. Wist je dat je dit sfeertje ook na kunt bootsen in je eigen woonkamer? Kwestie van een stukje van de tropen naar binnen halen en in een pot zetten… 

Palmen

Wist je dat er meer dan 4000 soorten palmen zijn? We kennen allemaal de hoge palmbomen die je op een zonnige vakantiebestemming aan kunt treffen. Deze worden met gemak zes tot twaalf meter hoog en kun je met recht behoorlijk imposant noemen. Maar er zijn ook volop kleinere varianten te koop. 

palm

Warm!

De palm komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, en je treft hem in de natuur vooral in warme tot tropische gebieden aan. Er zijn echter ook soorten te koop die prima gedijen in wat koelere klimaten, en zelfs varianten die tegen vorst kunnen. Die overleven zelfs in ons kikkerlandje met gemak! 

Palm als kamerplant

Wil je graag een palm als kamerplant? Prima keuze! Palmen groeien vooral in de lengte, en hebben in de breedte dus niet veel ruimte nodig. Perfect voor een verloren hoekje in de woonkamer. 

Je kunt kiezen voor een palm die klein blijft, en prima in een mooie pot op een tafel kan staan. Maar ook een variant die hoger dan een meter wordt staat prima in je woonkamer: een echte tropische eyecatcher. 

Verzorging

Heb je de perfecte palm gevonden, dan wil je er natuurlijk lang van genieten. Kwestie van de juiste verzorging. Zorg dat de plant voldoende licht krijgt, maar plaats hem zeker in de zomer niet de hele dag in de volle zon. 

Genoeg water is ook voldoende, de grond moet altijd vochtig zijn, maar niet nat. Deze plant houdt niet van ‘natte voeten’. Wat voeding op zijn tijd is ook belangrijk: meng ongeveer iedere twee weken wat vloeibaar plantenvoedsel bij het water. Vergeet ook niet om de plant iedere paar jaar een ruimere pot te geven, dit heeft de groeiende kluit nodig. Als je dan ook meteen de grond vervangt door nieuwe grond vol voeding zal jouw tropische vriend je jarenlang plezier geven.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Scandinavische hanglampen Previous post Mooie Scandinavische design hanglampen voor in een modern interieur
planten behang Next post Met tropisch behang creëer je een ware jungle in je hippe interieur