Read Time:2 Minute, 11 Second

Het betrekken van een nieuw huis is natuurlijk een geweldige aangelegenheid die veel plezier met zich meebrengt. Maar al dat nieuws in de woning vraagt ook om de nodige verzekeringen. Want wat voor verzekeringen heb je eigenlijk allemaal nodig voor het nieuwe huis en welke verzekering dekt wat? We leggen het je graag uit.

1. De opstalverzekering

Er zijn verschillende aanbieders van deze opstalverzekering en iedere verzekering werkt natuurlijk anders. Over het algemeen is het verstandig om al je verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Zo hou je makkelijk het overzicht en voorkom je veel administratieve rompslomp. Zo kun je bijvoorbeeld de FBTO opstalverzekering afsluiten. Met deze verzekering ben je gedekt voor alle schade aan de woning zelf én aan de dingen die aan de woning vastzitten. Je toilet bijvoorbeeld, de leidingen of het dak. Deze dekking geldt in het geval van brand, waterschade of stormschade.. Het gaat dan specifiek over schade aan het huis. Heb je schade aan de inboedel of inrichteng van je huis, dan moet je bij punt 2 zijn.

2. De inboedelverzekering

Waar de opstalverzekering de schade aan de vastzittende zaken van de woning dekt, dekt de inboedelverzekering de schade voor spullen in en rondom je woning. Echt je inboedel dus. Denk hierbij diefstal van elektronica of schade aan je tuinset na een hevige voorjaarsstorm. Er zijn verschillende inboedelverzekeringen die ieder een eigen dekking kennen. Ben je bijvoorbeeld een verzamelaar van kostbare spullen, dan zul je eerder voor een all risk inboedelverzekering kiezen dan voor de ‘standaard’ inboedelverzekering. Er zijn diverse varianten van de inboedelverzekering beschikbaar. Kijk dus bij het afsluiten van deze verzekering goed naar jouw eigen behoefte.

3. De kostbaarhedenverzekering

Hoewel de inboedelverzekering ook waardevolle goederen verzekert, is de dekking hiervan niet altijd even breed. Een kostbaarhedenverzekering wordt specifiek afgesloten voor bepaalde waardevolle spullen zoals bijvoorbeeld een duur horloge. De dekking van deze verzekering geldt niet alleen binnen je woning, maar ook wanneer je de spullen buiten de woning bij je hebt, in het buitenland bent of zelfs wanneer je ze verliest.

4. Een glasverzekering

Over het algemeen biedt je opstalverzekering alle benodigde dekking wanneer het gaat om glasschade. Sommige verzekeraars willen de polis van de opstalverzekering laag houden en bieden daarom een aparte glasverzekering aan.

5. De storm- of brandverzekering

Hetzelfde geldt voor de storm- of brandverzekering. Ook deze opties zitten vaak al inbegrepen in je opstalverzekering of zelfs je inboedelverzekering (let op: dit is niet altijd het geval), maar zijn ook beschikbaar als extra aanvullende verzekeringen. Het spreekt voor zich dat de brandverzekering je dekking biedt in geval van brand, en de stormverzekering in geval van storm.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Interieurtrends 2019 Previous post De interieurtrends van 2019
Mooie driehoekige tuinsets Next post Een tuin vol gezelligheid dankzij mooie driehoekige tuinsets