Read Time:1 Minute, 57 Second

Een van de populairste kamerplanten van dit moment moet wel de monstera zijn. Deze plant met gaatjes in de bladeren staan superleuk in huis en een monstera als kamerplant is relatief makkelijk te verzorgen. Door het uiterlijk van de bladeren wordt deze plant ook wel gatenplant of vingerplant genoemd. 

Afkomst

De monstera is een plantengeslacht uit de zogeheten aronskelkfamilie en komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Panama en het zuiden van Mexico. In de tropen groeien soms vruchten aan deze plant en deze zijn geschikt voor consumptie: de smaak heeft iets weg van een combinatie tussen een ananas en banaan. Er bestaan verschillende soorten uit het monstera-geslacht en de soort die het vaakst als kamerplant wordt gebruikt, is de Monstera deliciosa. In onze huiskamers zal de gatenplant geen eetbare vrucht krijgen, maar af en toe komt het wel voor dat ‘ie gaat bloeien. Deze bloem kun je het beste eraf knippen, want de geur die hier vanaf komt, is niet erg aangenaam te noemen. 

Monstera

Hoe verzorg ik mijn monstera?

Een monstera als kamerplant is erg makkelijk qua onderhoud, al moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Zo heeft deze plant graag af en toe een beetje zonlicht, maar is het geen goed idee om hem in de volle zon te zetten. Tussen de 20 en 30 graden Celsius is de beste temperatuur voor deze kamerplant. Verder moet je hem niet teveel water geven: een tot twee keer per week is voldoende en de kluit mag daarbij een beetje vochtig, maar niet helemaal ondergedompeld zijn. Gebruik om de twee weken wat plantenvoeding om de plant van extra voedingsstoffen te voorzien. Tenslotte wordt aangeraden om de plant te verpotten in het voorjaar (mocht je dit van plan zijn). 

Monstera in mijn interieur

Een monstera als kamerplant staat hartstikke leuk in veel verschillende interieurstijlen. Monstera’s zijn echt heel hip en tegenwoordig bestaan er allerlei interieur-accessoires zoals kussenslopen, behang en gordijnen die een printje van het monstera-blad hebben. Daarom is deze plant natuurlijk niet te missen in de urban jungle-trend tussen allerlei andere plantjes, maar deze plant doet het ook heel goed in een minimalistisch interieur. Vooral als deze gatenplant een grote hoogte bereikt heeft (sommigen worden wel 1,50 meter of groter!), kun je hem als een echt statement in je interieur gebruiken. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fiets aan de muur ophangen Previous post Hang ‘m op of zet ‘m neer – een fiets in je interieur is super hip!
huizenmarkt in 2019 Next post Wat kunnen we verwachten van de huizenprijzen in 2019?