Read Time:2 Minute, 46 Second

Er zijn ongelofelijk veel manieren waarop je de look en feel van je interieur kan verbeteren; van nieuw meubilair tot een prachtig kleurtje op de muren, opvallende kadertjes en verlichting en nog veel meer. De meeste van die elementen zijn nogal vanzelfsprekend, maar andere zijn dan weer veel origineler – zoals bijvoorbeeld een oude fiets! 

Een fiets in je interieur plaatsen mag dan wel een vreemde beslissing lijken, het eindresultaat is wel degelijk een woning met een extra unieke touch – welke stijl je ook wil creëren. Hoe kan je nu een fiets gebruiken als afwerking van je interieur? Een vraag die een duidelijk antwoord behoeft en de volgende tips bieden dat dan ook! 

fiets in je interieur

Gebruik een oude fiets in je interieur – enkele handige tips! 

Een fiets kan inderdaad, naast om mee te rijden, ook perfect dienen als decoratiestuk in je interieur. Hieronder vind je enkele van de beste tips omdat te doen: 

1. Je fiets gebruiken als ophangrek voor andere decoratie 

Als je een oude fiets in de hoek van de woonkamer plaatst, dan kan die perfect dienen als ophangrek voor andere leuke decoratiestukken. Vooral in een vintage of Scandinavische stijl is dat een leuk idee, aangezien beide woonstijlen zich kenmerken door het gebruik van opvallende elementen. Hang bijvoorbeeld een kadertje met foto aan het stuur of versier de wielen van de fiets met decoratie die je mooi vindt. Het resultaat is een woonkamer die nét dat beetje extra heeft en daarbij ook nog praktischer is dankzij een oude fiets! 

2. Een fiets aan de muur ophangen 

Wil je het nog een stapje verder nemen, dan kan je natuurlijk ook een fiets aan de muur ophangen! Door middel van enkele stevige pinnen of speciale lades stel je de fiets als het ware uit in je eigen woning. Een leuk idee als je die kale muur, die je maar niet gevuld krijgt met kadertjes of verlichting, toch iets leuker wilt maken. Op die manier verkrijg je een decoratiestuk dat haast niemand anders heeft, de uitstraling van de ruimte toch wel een niveau hoger tilt en elke bezoeker ongetwijfeld aangenaam zal verrassen! 

3. Gebruik het zadel van een oude fiets in de keuken 

Er zijn ontelbaar veel manieren om creatief te zijn met allerlei soorten decoratie, zelfs met een oude fiets. Zo kan je bijvoorbeeld het zadel van een oude fiets gebruiken als zitvlak voor een leuke keukenkruk! De perfecte oplossing als je extra zitplaatsen nodig hebt aan tafel of het eiland in de keuken en tegelijkertijd de vintage look van de ruimte zelf mooi af wilt werken met een passen stuk meubilair. Ook kan je verschillende soorten, types of kleuren zadels gebruiken voor de verscheidene krukken rond de tafel of het eiland om een beetje leven in de brouwerij te brengen! 

fiets in interieur

Eindeloos veel mogelijkheden met een fiets om je interieur af te werken 

Bovenstaand overzicht geeft natuurlijk nog maar enkele van de vele manieren waarop je een fiets kan gebruiken om je inrichting een extra dimensie te geven. Toch kan dat genoeg zijn om je woning gezelliger, comfortabeler en unieker te maken, waardoor je er ook veel meer van kan genieten. Meer dan een oude fiets is er niet nodig om je huis (of zelfs je eigen bedrijf) leuker, stijlvoller en aangenamer te maken, voor jezelf, je gezin én bezoekers.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
type verf Previous post Wanneer gebruik je welk soort verf?
Monstera als kamperplant Next post Monstera: monsterlijk leuke kamerplant voor in je interieur!