Read Time:2 Minute, 29 Second

Energie en duurzaamheid zijn maatschappelijke onderwerpen die je vaak tegenkomt in het nieuws. Ook voor jou kan het slim zijn om hierin te investeren: het gaat tenslotte ook om jouw toekomst en uiteraard je portemonnee. Maar hoe kan je hierin je huishouden verbeteren? Er zijn diverse manieren hoe je dit kunt aanpakken, hieronder vind je 3 tips die je aan je lijst mag toevoegen. 

Investeer in zonnepannelen

Zonnepanelen zie je steeds vaker op de daken van woningen terugkomen en zelfs op auto’s en andere producten. Dat is niet zo gek: je slaat energie op die afkomstig is van de zon en gebruikt die om jouw apparaten te laten werken. Doordat er geen stroom wordt opgewekt bij centrales, bespaar je hierbij het milieu. En door terug te leveren aan energieleveranciers, kan je hier ook je voordeel uit halen. Hierbij heb je natuurlijk wel te maken met een terugverdientijd die enkele jaren gaat duren, maar na deze periode haal je flink je winst eruit. Vaak hebben zonnepanelen een lange garantie om verzekerd te zijn van een goede investering. Deze investering is namelijk best hoog, maar gelukkig zijn er ook subsidies en afspraken die de kostenpost wat kunnen drukken. Duurzaam wonen in 2019 wordt dus steeds aantrekkelijker voor jou gemaakt. 

duurzaam wonen in 2019

Isolatie: diverse manieren

Een duurzame woning maak je natuurlijk compleet door op diverse manieren isolatie toe te passen. Zo kan je goed geïsoleerde ramen plaatsen zodat warmte in de zomer minder snel binnenkomt en ook de verwarmde kamer niet verlaat in de winterperiode. Daarbij dien je ook er voor te zorgen dat je muren, dak en andere mogelijke plekken goed voorzien zijn van isolatie. Zelfs de goedkopere manieren zoals het strategisch plaatsen van gordijnen kan helpen. Op deze manier kan je enorm besparen op je energiekosten. Vaak kan het lonen om experts in te schakelen die je kunnen adviseren welke isolatie kan worden toegepast. Zo kan je al lekker duurzaam wonen in 2019. 

Slim de energie gebruiken

Slimme meters en slimme thermostaten zorgen ervoor dat je jouw verbruik makkelijk kunt inzien en beheren op de tijden dat jij wilt dat er verwarming en stroom is. Dankzij de laatste technologie kan je zelfs hier nog een stuk dieper op ingaan: door diverse handige slimme thermostaatknoppen toe te passen regel je de verwarming per ruimte. Zo wordt niet onnodige warmte verspilt als er niemand aanwezig is. Maar ook op afstand je elektronica uitschakelen kan dankzij slimme schakelaars die je op je stopcontacten plaatst. Het enige wat je nodig hebt is een app en je weet exact of er apparaten onnodig stroom verbruiken. Naast het gebruiken van slimme oplossingen kan je ook halogeenverlichting vervangen door LED verlichting. Deze verlichting bespaart niet alleen flink op stroom, maar is ook erg duurzaam en gaat veel langer mee in gebruik. Ook heb je slimme varianten hiervan die je op afstand kunt bedienen zodat je je eigen Smart Domotica in huis hebt. Zo maak je een duurzame woning met een gezellige sfeer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
een zwart-wit interieur Previous post Met een zwart-wit interieur maak je pas echt indruk! Durf jij het aan?
bureaustoel oefeningen Next post Oefeningen vanuit je bureaustoel van Albeka om je fit te houden