Read Time:2 Minute, 45 Second

Nu het nieuwe jaar is aangebroken is het ook tijd om je huis eens goed onder de loep te nemen. Het is belangrijk dat wanneer je een nieuwe start maakt, je alle aspecten uit je leven eens gaat bestuderen om te zien of het nog voldoet aan je wensen en het je ook nog happiness brengt. Je thuisbasis is enorm belangrijk en moet een rustpunt zijn. Een plek waar je na een lange dag werken, reizen, buiten zijn, thuis komt en lekker wilt kunnen ontspannen. Je interieur speelt hier een grote rol in. Ze zeggen wel eens dat je huis een reflectie is van jou als persoon. Is je huis rommelig? Grote kans dat het dan ook chaotisch in je hoofd is. Maar is je huis opgeruimd en netjes? Dan zal je ook een stuk positiever in het leven staan.

Wat zeker bijdraagt aan een rustige en fijne sfeer in huis, is een huis met veel natuurlijk licht. Daglicht in je woning is enorm belangrijk, dus schuif dit jaar die grote stoffige gordijnen eens opzij en laat het natuurlijk licht naar binnen stromen.

Hoe creëer je een open en frisse uitstraling in je huis?

Bij interieur verlichting denkt men snel aan fancy lampen en trendy lampenkappen. Maar er is nog een andere vorm van licht dat nog een iets belangrijker is. Daglicht in je woning is enorm belangrijk. Wanneer je wakker wordt doe je meestal direct je gordijnen open om zo het buitenlicht de kans te geven de ruimte te verlichten. Het is ook belangrijk dat wanneer de gordijnen eindelijk open zijn deze tot je gaat slapen ook open te laten. In Nederland hebben wij het geluk dat wij veel uren natuurlijk dag licht hebben. Ook in de wintermaanden kunnen we hier ruim van genieten in tegenstelling tot bijvoorbeeld IJsland waar zij maar 4 dag licht uren in de wintermaanden kennen. Dit natuurlijke daglicht is de perfecte interieur verlichting.

Heb je het geluk dat je grote ramen in je woning hebt, maak hier dan ook zeker gebruik van. Laat overdag het dag licht naar binnen stromen en decoreer de ruimte voor de ramen ook zodat het een nog frissere uitstraling krijgt. Werk met veel aarde tonen en natuurlijke elementen. Hang een leuk plantje vanaf het plafond voor je ramen of zet juist een grote plant neer voor je raam. Niet zodat het het gehele daglicht blokt, maar wel precies groot genoeg zodat het wat daglicht vangt en je kamer een natuur vibe krijgt. Daglicht en planten gaan goed samen en je ruimte krijgt direct een hele open uitstraling.

Heb je een raam met een groot vensterbank? Lucky you! Decoreer deze dan met wat kleurrijke kussentjes en een leuk kleedje. Zo creëer je een open maar knusse sfeer en heb jij een perfect hoekje om heerlijk door je lievelingstijdschriften door te bladeren terwijl je geniet van de warme zonnestralen op je huid.

Het wordt soms overschat hoeveel effect dag licht op de mens kan hebben. Maar daglicht is net zoals wakker worden met een lekker vrolijk nummer. Het kan je mood en je gehele dag beïnvloeden dus zorg er voor dat je dit jaar veel natuurlijk ligt in je woning hebt. Zo zul je je elke dag veel positiever voelen en ziet je woning er ook nog eens veel beter uit!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Vinca kopen Plantengrow.nl Previous post Tuinplanten tegen onkruid: de bodembedekker
een zwart-wit interieur Next post Met een zwart-wit interieur maak je pas echt indruk! Durf jij het aan?