Read Time:2 Minute, 5 Second

Een klus waar velen onterecht tegenop zien

De tuin klaar maken voor de zomer is een klus waar vele mensen tegenop zien. De omvang van de klus en de vraag ‘ Hoe maak ik mijn tuin zomerklaar?’, spelen hierbij een belangrijke rol. Toch is de tuin klaar maken voor de zomer echt niet zo moeilijk als het lijkt. Met onderstaande inspiratie- en ideeënlijst cq. stappenplan maak jij jouw achtertuin snel en effectief paraat voor de komende, ongetwijfeld hete zomer!

Begin in het voorjaar met deze klus

Wanneer en hoe maak ik mijn tuin zomerklaar? Allereerst is het belangrijk om je te beseffen dat het voorjaar de ideale tijd is om jouw tuin een fikse opknapbeurt te geven. De temperatuur is dan aangenaam, het is veel en vaak goed weer en… veel mensen hebben in het voorjaar weer nieuwe energie opgedaan om de tuin een grondige onderhoudsbeurt te geven.

Zorgvuldig snoeien van de beplanting

Een goed begin is om de beplanting in de tuin, zoals heggen en struiken, maar ook uitstekende boomtakken goed en zorgvuldig te snoeien. Met name vaste planten sterven in het najaar af en kunnen gerust weggesnoeid worden. Pak ook de dode takken van bomen en uitstekende delen van stuiken mee met de snoeitang of heggenschaar.

Een nieuwe tuinset of loungeset doet wonderen

Een zomerklare tuin kan niet zonder mooie tuin- of loungeset. Wil je meedoen met de laatste trends, kies dan voor een fraaie teakhouten tuinset of tuinbank. Zo maak je nu alvast van jouw tuin een plek war je straks, als de zon weer volop schijnt, lekker kunt relaxen onder het genot van een barbecue, drankjes en/of boek.

hoe maak ik mijn tuin zomerklaar

Maak de grond vruchtbaarder

Als de winter voorbij is en de lente aanbreekt is het moment aangebroken om de grond in de tuin goed te bemesten. Vervang de oude humus voor een vruchtbare zandlaag en vernieuw ook dood gras. Door het toedienen van speciale mestkorrels kun je de grond in de tuin nog vruchtbaarder maken. Belangrijk is dat de grond door deze ingreep nieuwe voedingsstoffen en mineralen krijgt. Hierdoor kunnen gras, planten en bloemen straks beter groeien en blijven ze langer in bloei staan.

Verwijder onkruid, dode planten en bloemen

Niets is zo lelijk en slecht voor de flora en fauna in jouw tuin, dan onkruid. Wied daarom jouw tuin van voor tot achter en haal al het onkruid uit de grond. Ook dode planten en bloemen kun je het beste weghalen en eventueel alvast vervangen voor mooie zomerbloemen en -planten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
trap lift Previous post Maak optimaal gebruik van uw huis met een traplift
een hangmat in je woonkamer Next post Hang een hangmat op! Heerlijk om in te relaxen en een leuke aanvulling op je interieur