Read Time:2 Minute, 19 Second

Een nieuwe woning gekocht? Proficiat! Maar het spreekt voor zich dat het werk nu pas is begonnen. Als je ten volle van je nieuwe woning wilt genieten, dan is het belangrijk om die op de juiste manier in te richten. En daarom is een duidelijk stappenplan een goed idee.

Welke stappen moet je nu precies ondernemen om je huis in te richten? Hoewel er geen vaste regels zijn, kunnen de volgende tips je zeker en vast op weg helpen om er het beste van te maken!

Het beste stappenplan voor de inrichting van je nieuwbouw woning

1. Een plattegrond als basis

Eerst en vooral is het belangrijk dat je weet waar je aan begint en dat kan dankzij een plattegrond. Een dergelijk plan geeft je niet enkel de mogelijkheid om precies te bepalen waar wat komt te staan. Het zal het uitvoeren van de werken (en het doorvoeren van eventuele aanpassingen) ook zoveel aangenamer én gemakkelijker maken. Van meubilair tot decoratie, het zijn allemaal zaken die dankzij een plattegrond een vaste plaats kunnen krijgen!

2. Van keuken inspiratie tot een stijlvolle badkamer, dankzij een mood-board

Kan je wel wat keuken inspiratie gebruiken of weet je echt niet hoe moderne badkamers er precies uitzien? Een mood-board kan je helpen! Een dergelijk bord dient als inspiratiebron voor je woning. Zoek in magazines en meubel boekjes alle meubelstukken voor badkamers en keukens, kleuren, decoratie en andere zaken die je mooi vindt. Hang ze aan het bord en je krijgt meteen een duidelijk beeld van hoe je interieur eruit moet gaan zien!

3. De technische kant van de zaak

Een goede inrichting ziet er natuurlijk niet alleen leuk uit. Het is ook van belang dat je effectief in je huis kan functioneren en daarvoor is verlichting essentieel. Met behulp van een lichtplan kan je op voorhand bepalen waar de verlichting, schakelaars, dimmers en kabels moeten komen. Op die manier is de installatie van de verlichting eenvoudig en ben je zeker dat alles naar behoren werkt!

4. Beginnen bij het grote werk

Ten slotte is het een goed idee om je eerst en vooral te concentreren op de basis van de inrichting. Leuke decoratie zoals sierkussens, kadertjes voor aan de muur en bloemen horen zeker thuis in je interieur. Zorg er echter eerst voor dat je meubilair er staat, de muren een likje verf hebben gekregen en je elektriciteit hebt. Zodra het grote werk gedaan is, kan je de inrichting prachtig afwerken met de juiste decoratie en versiering!

Je nieuwbouw woning inrichten is een hele opdracht, zoveel is zeker. Gebruik je bovenstaand stappenplan, dan haal je er echter gegarandeerd het beste uit waardoor je binnen de kortste keren van een functionele, stijlvolle en gezellige woning geniet!            

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Creëer een bijzondere sfeer in de keuken met Portugese tegels
trap lift Next post Maak optimaal gebruik van uw huis met een traplift