Read Time:2 Minute, 2 Second

Een mooie grote tuin klinkt als een ideale plek om heerlijk te vertoeven. Maar een grote tuin zorgt ook voor flink wat onderhoud, toch? Niet altijd, er zijn slimme manieren om ook grote tuinen onderhoudsarm te maken zodat je meer kunt genieten. Hier vind je enkele praktische tips.

Maak een ontwerp

Een onderhoudsvrije tuin behoeft natuurlijk de juiste voorbereidingen. De eerste belangrijke stap is een plan te maken hoe je de tuin eruit wilt laten zien. Wil je vooral veel groen in de tuin hebben? Welke materialen komen bij een onderhoudsvrije tuin kijken? Doe inspiratie op bij blogs en lifestyle programma’s en werk deze ideeën uit tot een plan.

Welke planten?

Wanneer je graag een groene tuin wilt hebben zonder er veel moeite in te willen steken dan heb je diverse mogelijkheden. Plaats op diverse plekken bijvoorbeeld siergras. Deze planten hebben weinig onderhoud nodig en geven een moderne uitstraling. Zorg er wel voor dat je op andere plaatsen bodembedekking moet plaatsen om onkruid te voorkomen. Ook een plant zoals de taxus is een mooie kandidaat die je kunt toevoegen in je tuin. Deze hagen hoef je sporadisch te knippen. Een kunsthaag behoort ook tot de mogelijkheden als je echt een onderhoudsvrije tuin wilt hebben.

Kunstgras in je tuin

Gras in de tuin geeft een mooie groene uitstraling, maar heeft toch het nodige onderhoud nodig: met name in de zomer kunnen er lelijke droge plekken ontstaan en ook mos kan makkelijk groeien als het gras niet regelmatig wordt onderhouden. Kunstgras zorgt voor een stijlvolle uitstraling in je tuin en je hoeft het helemaal niet bij te houden! Een betrouwbare partij voor een leuke kunstgrasmat is bijvoorbeeld kunstgraseindhoven.nl.

Tuin bestraten

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een tuin te bestraten en weinig groen toe te voegen. Dit is een makkelijke manier om je tuin onderhoudsvrij te laten zijn. Om het tuingevoel wat te behouden kan je enkele (kunst)planten plaatsen op diverse plekken in je tuin. Een goede bestrating en bodembedekking houden ook voor een groot gedeelte onkruid tegen.

Denk aan de waterafvoer

Met het veranderende klimaat in ons land krijgen we steeds meer dagen waarop het regent en de intensiteit hoger is. Wanneer water langer op tegels blijft liggen kan er groene aanslag vormen. Dit kan je voorkomen door goed te kijken naar de afvoer en hier eventueel verbeteringen in te brengen.            

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
chaise longue loungeset wicker Previous post Wicker chaise longue loungesets: mooi, praktisch en duurzaam!
tafel van wagondelen Next post Meubels van wagondelen