Read Time:1 Minute, 52 Second

Wanneer je kiest voor laminaat in je huis heb je vele mogelijkheden qua designs en kleuren om uit te kiezen. Waar kan je dan aan denken? Hier vind je enkele inspirerende tips om zo sneller tot een keuze te komen.

Kijk goed naar de kleur

Het effect van de kleur is groot. Een vloer heeft net als je muren een grote factor op de sfeer van je ruimte. Kies dus voor een kleur die goed aansluit bij de interieurstijl. Donkere kleuren zorgen ervoor dat de ruimte wat kleiner kan ogen, kies dus liever geen donkere vloer als je al donkere muren hebt. Het werken met contrast (lichte meubels op een donkere vloer of andersom) kan tot een mooi resultaat leiden.

Ontwerpsoftware

Je kunt de keuze voor de vloer een stuk makkelijker maken door ontwerpsoftware te gebruiken waarin je een kleur en design kiest in een ontwerp van jouw inrichting. Zo heb je meteen een goed idee of het goed past bij je interieur. Kijk voor designs en inspiratie eens op laminaatenparket.nl

Een warme landelijke uitstraling

Laminaat is uitermate geschikt om in een landelijk interieur te gebruiken. De diverse designs, met elk hun unieke patroon en structuur, zorgen voor een warme, gezellige uitstraling. Daarbij is het materiaal in sommige situaties ook geschikt voor vloerverwarming. Ook is het een stuk makkelijker in onderhoud dan een vloer van massief hout en een flink stuk goedkoper. Bij een landelijk interieur wordt er bijvoorbeeld vaak gekozen voor een whitewash opdruk.

Strak en stijlvol modern

Modern kenmerkt zich door vooral lichte en donkere kleuren (of een combinatie van beiden). Laminaat kan daarbij ook een zeer goede keuze zijn omdat het in diverse kleuren beschikbaar is. Je kunt hierbij kiezen voor houten designs zoals je in een landelijk interieur ziet of juist een blanco kleur.

Een stoere vloer

Industrieel wonen is een interieurtrend die erg populair is op dit moment. Wanneer je een meer gewaagde vloer wilt hebben, kies je voor een stoere, robuuste donkere vloer. Zo weet je zeker dat je laminaat hebt wat zal opvallen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je meubels en accessoires kiest met een lichtere kleur, anders wordt de kamer te donker.             

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
koophuis inrichten Previous post Je koophuis inrichten: hoe financier je dat?
Next post Kleine woonkamer? Zo bespaar je ruimte!