Read Time:2 Minute, 36 Second

Bij nieuwe wonen richten we ons veelal op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wonen en interieur. Daarom struinen we het internet, magazines en woonbeurzen af om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends op het gebied van wonen. Zo zijn we ook op zoek gegaan naar de keukentrends voor 2015. Met dit blogbericht willen we de keukentrends 2015 verder uitlichten.

Ambachtelijk werk

We zien de ambachtelijke trend al enkele jaren in het interieur terug, waar mensen de voorkeur geven aan bijvoorbeeld een kledingkast op maat, een bed gemaakt door een meubelmaker of een boomstamtafel gemaakt door een ambachtsman. Deel van de keukentrends 2015 zijn de ambachtelijke keukens die op maat gemaakt worden. Mensen willen nou eenmaal graag een uniek interieur, een op maat gemaakte keuken is een goede manier om dit deels te verwezenlijken. Het leuke is dat men op deze manier een keuken geheel naar eigen wens kan laten samenstellen. De manier waarop het vervolgens in elkaar gezet wordt is natuurlijk wel afhankelijk van de vaardigheden van de vakman, maar in principe is alles mogelijk.

natuurlijke keuken

Gebruik van duurzame en natuurlijke producten

Niet alleen in de keuken, maar ook op andere gebieden zien we dat consumenten steeds meer waarde hechten aan natuurlijke en duurzame producten. Wat betreft de keukentrends voor 2015 zien we dat consumenten steeds meer natuurlijke materialen zoals hout en graniet in de keuken toepassen. Daarnaast wordt de keuken ook van groene kruidenplantjes voorzien. Natuurlijk is deze trend zich al enige jaren aan het ontwikkelen. Een van de belangrijkste aspecten van het landelijk wonen bijvoorbeeld is het gebruik van natuurlijke materialen in het interieur. Met een natuurlijk vormgegeven keuken worden ook veelal natuurlijke kleuren gebruikt. NIet alleen bij het uiterlijk van de keuken wordt gekeken naar natuurlijk, ook bij het gebruik van keukenapparatuur wordt gelet op energieverbruik. Hierbij gaan steeds meer mensen over op de aanschaf van energiezuinige groenen apparatuur. Men kan dit controleren door te kijken naar het energielabel bij het aanschaffen van keukenapparatuur.

keukentrends 2015

Balans creeren

Het creeeren van balans is een belangrijk onderdeel van de keukentrends 2015. Door het creeeren van structuur en rust kan een bepaalde balans worden behaald. Om dit te realiseren wordt er veelal gebruik gemaakt van materialen met een matte uitstraling. Ook het kleurgebruik is vooral met zachte kleuren, waaronder ook koele blauw- en grijstinten. Door een ingetogen karakter aan te houden kan rust gecreeerd worden. In 2015 worden felle kleuren eigenlijk veelal vermeden in de keuken. Een kleur die we ook al bij de herfstwoontrends 2014 constateerder is de kleur oker. Deze gele kleur wordt in de keuken ook gebruikt om de balans te behouden en toch enigszins kleur te gebruiken in de keuken.

Keukentrends 2015

Samengevat zien we dat de keukentrends voor 2015 bestaan uit vakmanschap, bewust gebruik van duurzame en natuurlijke producten, waarbij de materialen en inrichting dusdanig worden geselecteerd en samengesteld dat er een balans wordt gecreeerd, waarbij de keuken rust en eenvoud uitstraalt. Bij beide gebruikte fotos zie je een opmerkelijk mooi effect worden gecreeerd doordat er grote delen van de keuken met ruwe onbewerkte natuursteen zijn bedekt, wat een erg mooi effect creeert.

 

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Scandinavisch interieur
Next post Goedkope boxsprings, een goed idee of niet?