Read Time:2 Minute, 23 Second

Onanks dat het qua weer misschien helemaal nog niet zo aanvoelt en je er het liefste nog niet te veel mee bezig wilt zijn, is de herfst inmiddels weer begonnen. Zoals welk seizoen, brengt ook de herfst elk jaar weer verschillende trends op het gebied van wonen met zich mee. Hieronder beschrijven we enkele herfst woontrends van 2014.

Combinatie van verschillende culturen

Bij de herfst woontrends 2014 zien we zeker geen oer Hollandse taferelen. Bij de nieuwste trends op het gebied van interieur zien we een combinatie van verschillende materialen, waarbij souvenirs uit allerlei verschillende landen in het interieur worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan Oosterse lampen, Afrikaanse Maskers, Chinese bruidskasten of Perzische tapijten. De trend houdt niet zo zeer in dat je gelijk je complete inrichting volzet met materialen uit andere landen, het is namelijk ook mogelijk om deze woontrend gematigd door te voeren. De combinatie van verschillende culturen is goed te combineren met verschillende soorten interieurs. Zo kunnen bepaalde souvenirs uit andere landen perfect in combinatie gebruikt worden met een landelijk interieur.

Gebruik van spraakmakende kleuren

Grijs en allerlei grijstinten hebben de afgelopen jaren veelal de boventoon in vele interieurs gevormd. Bij de herfst woontrends van 2014 zien we echter dat er meer gebruik gemaakt wordt van spaakmakende kleuren zoals roze, groen of geel. Ook zachte pastelkleuren worden weer vaker in menig interieur geintroduceerd.

De kleur teal

In 2014 heeft de kleur teal dé trend gezet! Teal is een diep groenblauwe kleur, waarmee je vele kanten op kunt. De kleur kan goed worden gecombineerd met indigo, marineblauw, en denim. Combineer je met deze kleuren dan krijg je een soort van diepzee-effect. Wil je juist een soort frisse natuurlijke look creeren, dan kun je teal met mint, smaragd of blauwgroen combineren.

De kleur oker

Ook oker heeft zijn retour gemaakt in menig interieur. Oker is een echte herfstkleur die zorgt voor warmte en sfeer in huis. Oker kan erg mooi gecombineerd worden met wit, diepgrijs, gebroken wit en bruin. Door verschillende accessoires in okerkleur in een grijs-wit interieur te plaatsen kun je de woning in korte tijd in een trendy herfstlook veranderen.

Maak je interieur persoonlijk

Bij het inrichten van vele hedendaagse interieurs wordt soms wel eens minder aandacht besteed aan de individu, waardoor iemand zijn identiteit en persoonlijkheid niet echt naar voren komt in een interieur. Bij de herfst woontrend 2014 kun je juist weer je eigen identiteit helemaal terug laten komen door het toevoegen van persoonlijke accessoires, zodat het huis een echte warme en knusse plek wordt. Bij persoonlijke accessoires kun je denken aan foto’s, maar ook souvenirs of zelfgemaakte accessoires.

Leef de herfst en geniet in volle teugen!

Met het begin van de herfst liggen de mogelijkheden voor je open! Laat je inspireren door de herfst woontrends 2014 en geef je eigen persoonlijke draai aan je interieur aan!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een inloopkast maken
Next post De landelijke sfeer in de tuin