Read Time:2 Minute, 3 Second

Er zijn verschillende woonstijlen die de afgelopen jaren erg in trek zijn. Het Scandinavisch interieur is één van die trends waar je de laatste jaren zeker niet meer omheen kunt. Maar wat houdt een Scandinavisch interieur nou precies in? Met dit artikelen willen we onze lezers wat meer wegwijs maken in het Scandinavisch wonen.

scandinavisch inrichten

Wat is een Scandinavisch interieur?

Het Scandinavisch interieur is vooral te herkennen aan de rust en authenticiteit waarbij vaak vrij sobere en minimalistische sfeer wordt uitgestraald. Scandinavisch wonen gaat ondanks de misschien wat sobere uitstraling wel gepaard met ultiem comfort en functionaliteit. Zo wordt bij bedden en boxsprings vaak de term ‘Scandinavisch slaapcomfort’ gebruikt, wat eigenlijk staat voor de meest comfortabele / luxueuze vorm van slapen.

Scandinaviers hechten veel waarde aan details, slimme innovaties en gebruiksvriendelijkeheid. Ook worden er vaak strakke lijnen aangehouden bij Scandinavische ontwerpen en is duurzaamheid ook van belang bij het kiezen van materialen en het ontwerp. Scandinavische meubels zijn dan ook vaak handwerk en staan bekend om het vakmanschap.

scandinavisch wonen

Kleurgebruik in een Scandinavische inrichting

Bij het Scandinavisch interieur zien we veel wit en andere lichte, natuurlijke kleuren. Wit wordt eigenlijk altijd als de basis van het interieur gezien. Hierbij kunnen eenvoudig andere kleuren worden gecombineerd. Meestal wordt er in Scandinavische interieurs gebruik gemaakt van combinaties van wit met verschillende tinten grijs en pasteltinten. Ook wordt er regelmatig gebruik gemaakt van zwart.

scandinavisch interieur

Gebruikte materialen

Op het gebied van houten vloeren is Scandinavië een van de koplopers in de wereld. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende houtsoorten waaronder essen, eiken en dennen. Daarom heeft bijna elke Scandinavische woonkamer wel een houten vloer. In veel Scandinavische interieurs wordt de houten vloer witgeschilderd.

Verder wordt er veeleal van natuurlijk materialen gebruik gemaakt, waarbij ook de meubels van h out, leer of stof zijn. Doordat er in Scandinavië vaak een drang is naar warmte omdat de winters vaak erg lang en koud zijn, worden er verschillende warme materialen gebruikt zoals dierenvachten, wol en vilt.

scandinavische woonaccessoires

Scandinavische woonaccessoires

Ook bij Scandinavische woonaccessoires zien we duurzaamheid. De woonaccessoires worden daarom vaak vervaardigd van natuurlijke materialen zoals hout en katoen, waarbij ook rustige kleuren en matieven worden gehanteerd. Bij Scandinavische woonaccessoires kun je aan allerlei verschillende dingen denken zoals mooie dieren vachten voor op de bank of vloer, lantaarns, bloempotten, mooi strak ontworpen hanglampen en houten krukjes.
Belangrijk in een Scandinavisch interieur is, dat er niet wordt overdreven in het gebruik van woonaccessoires, de woning moet rust en enige vorm van minimalisme blijven uitstralen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tips bij regendouche kopen
Next post Keukentrends 2015