Read Time:2 Minute, 2 Second

Je hebt een balkon of dakterras, maar je zit er eigenlijk nooit. Vanaf het begin heb je hier nooit echt naar omgekeken, want misschien heb je ook nog een tuin en voelde je de behoefte niet om beiden vorm te geven. Of je moest simpelweg een van de twee kiezen, waarna je het dakterras hebt laten liggen. Ben je van plan om jouw dakterras meer aandacht te geven? We helpen je graag! Er zijn een paar onderdelen waar je op moet letten als je naar het tuincentrum of de bouwmarkt gaat. Lees je mee?

De basis

Als eerste zal je moeten kijken naar de ondervloer van jouw dakterras. Liggen hier helemaal geen tegels of een soort vloer? Dan moet je aan de bak, want anders kan je hier natuurlijk niet comfortabel zitten of lopen. Voor een sfeervol dakterras kun je kiezen voor een stapel houten tegels, welke je bij verschillende woonwinkels voor een prikkie kunt scoren. Heb je een sfeerloze omranding? Deze kun je ook aankleden met een schutting of een haag. Probeer het zoveel mogelijk op een echte tuin te laten lijken, want alleen dan kan je hier echt comfortabel zitten.

Voeg wat groen toe

Ook al heb je geen vaste grond waar je planten in kunt verwerken, alsnog zal wat groen op jouw dakterras niet misstaan. Je kunt hier Adezz plantenpakken voor inkopen, waar je meerdere kleine boompjes of struiken in kunt planten. Kies wat gezellige terrasplanten en scoor gelijk een bijpassende gieter. Als je geen groene vingers hebt kun je er ook voor kiezen om nepplanten te plaatsen. Dit scheelt weer in onderhoud en deze blijven gemakkelijker het hele jaar door groen. Hier kun je wat privacy mee creëren, maar doet natuurlijk ook veel goeds voor de sfeer.

Tuinverlichting en kaarsen

Als jouw dakterras nog geen verlichting bevat, is nú het moment om deze direct aan te schaffen. Verlichting zorgt namelijk voor enorm veel sfeer en trekt jou een stuk sneller naar buiten om hier lekker te zitten. Je hebt meerdere varianten om uit te kiezen, zoals een lichtsnoer of staande tuinlampen. Als je het zo energieneutraal mogelijk wilt houden kun je natuurlijk ook allerlei verlichting op zonne-energie kopen. Deze laden gedurende de dag op, waarna je in de avond verlicht kunt zitten. Tot slot kun je nog wat kaarsen kopen voor buiten, welke je gemakkelijk kunt afsluiten met een deksel. Zo kun je ze ook tijdens een regenbuitje buiten laten staan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
woning verhuren Previous post Waar moet je aan denken als je deze winter je huis wil verhuren?
badkamer groter Next post Zo lijkt jouw badkamer een stuk groter!