Read Time:2 Minute, 1 Second

Een badkamer met een douchecabine en daarnaast ook nog eens een heerlijk bad. Dat zijn dingen waar je vaak over fantaseert. Echter, voor jouw badkamer is dat misschien een beetje lastig, want deze is erg klein. Toch kun je met wat tips het wel laten lijken alsof je een grote badkamer hebt. Lees daarom gauw verder!

Tips

Allereerst helpt het om te spelen met het licht, want licht zorgt ervoor dat een ruimte groter lijkt. Je kunt er dus voor kiezen om grotere ramen aan te schaffen. Zorg er daarnaast voor dat de badkamer uit lichte kleuren bestaat. Een spiegel doet ook wonderen. HIerdoor lijkt het namelijk alsof de reflectie in de spiegel groter is. Je bereikt het beste resultaat met een grote en lange spiegel. Bovendien is het mogelijk om een spiegel te nemen met spiegelverlichting, wat een aantal voordelen met zich meebrengt. Spiegelverlichting geeft een warme kleur geeft op je gezicht, dus is de badkamer een handige plek om jouw make-up te doen. Tot slot is het te allen tijde belangrijk dat de douche opgeruimd is. Een kamer die niet netjes is, ziet er namelijk best chaotisch uit.

Douchecabine

Een douchecabine is wat handiger in een grote badkamer, maar het is zeker niet onmogelijk om er eentje in jouw kleine badkamer te plaatsen. Je moet wel op wat meer dingen letten. Allereerst is het belangrijk dat de deur van de cabine doorzichtig is. Als jouw cabine gemaakt is van een materiaal waar je niet doorheen kunt kijken, zorg je er namelijk voor dat het zicht geblokkeerd wordt, waardoor de badkamer veel kleiner lijkt. Op praktisch gebied is het belangrijk dat je kiest voor een deur die naar binnen en naar buiten geopend kan worden. Een nog betere keuze is het nemen van een schuifdeur. Zo neem je geen loopruimte in beslag. Een manier om binnen de douchecabine ruimte te maken, is door een nis te bouwen. Daar kun je dan al jouw doucheproducten in kwijt. En om het helemaal af te maken, kun je tegen de wand van de nis een spiegel zetten, zodat het er groter lijkt. Handig, toch?

Door middel van deze tips is het dus mogelijk om wat meer ruimte te creeëren. Hierdoor is er dus toch wat ruimte voor een douchecabine, een wastafel fontein en allerlei andere producten voor jouw douche, Wil je daarom gelijk gaan winkelen? Kijk dan op de website van Sanitairwinkel!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
dakterras inrichten Previous post Jouw dakterras inrichten; zo ga je te werk
zuinig omgaan met wasmachine Next post 5x tips om energie te besparen met wasmachine en droger