Read Time:2 Minute, 49 Second

Met de torenhoge prijzen van gas en energie zien we op het moment dat steeds meer mensen er voor kiezen om te gaan overwinteren in een warmer land. Vooral voor gepensioneerden en mensen die makkelijk op afstand kunnen werken is dit interessant. Je hoeft namelijk geen duur gas te gebruiken en het leven is in landen als Spanje en Portugal een stuk goedkoper. Nu kun je ervoor kiezen om je woning leeg te laten staan tot de lente, maar je woning verhuren is natuurlijk ook een optie.

Door de krappe woningmarkt zijn veel mensen namelijk op zoek naar een plek om te wonen en dus kun je er ook voor kiezen om je woning te verhuren deze winter. Dat kun je zelf doen, of je kunt een bedrijf als Verhuur-zeker inschakelen. Waar je aan moet denken als je je huis gaat verhuren, vind je in deze blog.

Houd het pand in goede staat

Misschien ben jij wel zo iemand die nu pas besluit om te gaan overwinteren. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar dan kan het wel zo zijn dat je woning even leeg staat, omdat je niet meteen iemand hebt gevonden. Zorg dan dat er een ​​keer per week (of meer, indien mogelijk) iemand langskomt die zorgt dat jouw eigendom in topconditie blijft. Stof de binnenkant af en controleer of alle apparaten werken. 

Geef de marketing een boost

Ben je vrij laat met het te huur zetten van je woning dan moet je de marketinginspanningen opvoeren of laten opvoeren. Overweeg om wat geld in advertenties te steken; met Facebook-advertenties kun je berichten plaatsen op specifieke locaties, wat je kan helpen huurders in jouw regio te vinden.

Zorg ervoor dat je foto’s van hoge kwaliteit van je woning hebt wanneer je ervoor kiest om de advertentie online te plaatsen. Focus zowel op de binnenkant als de buitenkant.

En waarom zou je naast foto’s geen 3D-video-walkthrough toevoegen? Dit kan je ook tijd besparen bij individuele bezichtigingen.

Breng de warmte binnen

Heb je een woning met open haard? Verwarmde vloeren? Een aangesloten garage? Dit zijn allemaal dingen om in de koude wintermaanden op de voorgrond van de verhuurlijst te plaatsen. Wanneer je een bezichtiging plant, zorg er dan voor dat je de verwarming ook aan zet, potentiële huurders willen zich in een goed geïsoleerde, gezellige woning wanen. Zelfs als je de verwarming lager hebt gezet om kosten te besparen, overweeg deze dan om de dag voor een bezichtiging iets hoger te zetten.

Blijf flexibel in huurvoorwaarden

Als je echt moeite hebt om huurders aan te trekken, kun je ook huurovereenkomsten op korte termijn aanbieden. Dit opent deuren voor huurders die alleen seizoens huisvesting nodig hebben zoals expats. Het nadeel hiervan is dat je mogelijk binnen een paar maanden op zoek moet naar nieuwe huurders. Dit kan je echter de kans geven om de huur tijdens het hoogseizoen aan te passen aan de vraag, waardoor de tijd dat het eigendom leeg staat, wordt gecompenseerd.

Praat met uw huidige huurder

Heb je huidige huurders die willen verhuizen als hun huurcontract afloopt? Hoewel deze tip misschien niet in elke situatie werkt, is het de moeite waard om met je huurders te praten om te zien of ze hun huurovereenkomst willen verlengen. Je kunt mogelijk een compromis sluiten over een nieuwe huurovereenkomst als je contact opneemt, waardoor beide partijen tijd en geld besparen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zolder groter maken Previous post Zo creëer je meer ruimte op zolder
dakterras inrichten Next post Jouw dakterras inrichten; zo ga je te werk