Read Time:2 Minute, 23 Second

Wanneer je eindelijk het huis van je dromen hebt gekocht, kun je natuurlijk niet wachten om hier daadwerkelijk in te trekken. Bij een droomhuis hoort natuurlijk ook een inrichting die helemaal bij je past. Na het kopen van je nieuwe huis is er meestal echter niet veel geld meer beschikbaar om in een nieuw interieur te steken. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om het interieur van je nieuwe woning te financieren.

Kies indien mogelijk voor een persoonlijke lening

In veel gevallen zal het er op neer komen dat je een lening zult moeten afsluiten. Bij de huidige hypotheken moet je veel eigen geld inbrengen. Voor de meeste mensen betekent dit een aanslag op de bankrekening. Geld lenen kan het meest voordelig en verantwoord bij de bank. De banken hebben hier in de vorm van een persoonlijke lening zelfs een product voor ontwikkeld. De rente is relatief laag en de aflossingstermijn zijn overzichtelijk.

Een bank zal echter alleen een persoonlijke lening aan je verstrekken wanneer je dit financieel kunt dragen. Geld lenen brengt namelijk altijd een risico met zich mee en de bank wil dit risico minimaliseren. Hiervoor zullen ze kijken naar je leencapaciteit op basis van je inkomen en andere leningen. Nu je net een hypotheek hebt afgesloten, zal deze leencapaciteit aardig zijn afgenomen dus is het de vraag wat er nog mogelijk is. Je kunt je hier geheel vrijblijvend eens over laten informeren bij je bank.

Kopen op afbetaling is altijd mogelijk

Meubels en andere zaken voor in het interieur kunnen daarnaast meestal ook op afbetaling worden gekocht. In dat geval sluit je een contract af bij de winkel en spreek je af dat je het aankoopbedrag achteraf in verschillende termijnen zult voldoen. Hiervoor hoeven geen ingewikkelde kredietcontroles plaats te vinden zoals bij de bank. Dus ook als je bij de bank geen leencapaciteit hebt, dan zou het nog best kunnen dat je wel op afbetaling kunt kopen. Dat klinkt natuurlijk erg mooi, maar wees je hierbij wel bewust van de nadelen. Niemand wil achteraf in de financiële problemen komen en al helemaal niet als je niet een nieuwe woning hebt gekocht. De rente bij dergelijke financieringsvormen is altijd hoog en de contracten met voorwaarden voor ondoorzichtig. Kies alleen voor deze optie als je zeker weet dat je financieel in staat bent om aan de verplichtingen te voldoen.

Doe een beroep op je spaargeld

Geld lenen moet bij je passen en voelt voor veel mensen niet goed. Daarom is het ook een goed alternatief om te sparen voordat je besluit om nieuwe meubels aan te schaffen. In dit geval handel je nooit overhaast en neem je nimmer financiële risico’s waar je later spijt van kunt krijgen. Zet in ieder geval alle alternatieven op een rijtje en bepaal welk alternatief het beste bij jou past. In iedere situatie is er wel een passende oplossing te bedenken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
dak vervangen Previous post Nieuw dak: welke opties zijn er?
laminaat Next post Laminaat; een vloer die bij elk type interieur goed past