Read Time:2 Minute, 45 Second

We worden steeds met onze neus op de schrikbarende milieufeiten gedrukt, die ons aansporen iets te veranderen in onze leefwijze. Zo ook in huis. Het is dan ook logisch dat de interieurtrend van 2019 daarop inspeelt. Ben je van plan de woon- of slaapkamer een make-over te geven? Of ben je gewoon benieuwd wat de woontrend van het nieuwe jaar is? Hierbij de populaire kleuren, materialen en inrichting van 2019.  

Duurzame inrichting  

Het thema van dit jaar is duurzaamheid. Een inrichting dus die goed is voor mens en vooral milieu. Zoveel mogelijk natuurlijke producten die lang te gebruiken zijn, Fairtrade en vooral tweedehands producten. Daarnaast is het belangrijk het huis zo in te richten dat het zo weinig mogelijk gas en stroom verbruikt, of zelfs stroom genereert met zonnepanelen. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor groen hoort daar ook bij, en daarmee ook een bewustwording van het energieverbruik. Daarnaast wordt er vooral gekozen voor lokale producten, zodat deze niet vervoerd vanuit hoeven te worden uit verweggistan. Dat zorgt voor minder CO2-uitstoot om een product op de bestemming te krijgen.

Aardetinten  

Met de duurzaamheid voorop wordt er vooral gekozen voor kleur die dicht bij de natuur staat, want die halen we met de trend van 2019 het liefst in huis. Denk aan terracotta bijvoorbeeld, of meer pasteltinten als zalmroze, groen, of de kleur van het jaar, uitgeroepen door Flexa: de aardetint spiced honey.   

Natuurlijke materialen  

Met het verduurzamen van onze levensstijl ontstaat er ook een andere kijk op materialen. Met de bewustwording van niet alleen de plastic soep in de zee, maar ook kleine plastic deeltjes teruggevonden in zelfs ons drinkwater, verdwijnt plastic langzaam uit het interieur. Natuurlijke materialen als papier, bamboe, glas, porselein, hout en wol komen daarvoor in de plaats. Materialen die lokaal en duurzaam zijn geproduceerd en die geen bedreiging vormen voor het milieu. Dat betekent dat beton, wat vorige jaren nog veel terug te vinden was, nu stilletjes aan uit het interieur verdwijnt. Daarnaast zijn er ook nog de producten die uit gerecyclede materialen bestaan. Denk bijvoorbeeld aan oud papier dat is samengeperst en verwerkt tot meubels als stoelen en tafels. Of meubels als kasten en bijzettafels van gerecycled hout.   

Natuur in huis  

Met de trend beter voor de planeet te willen zorgen, groeit ook een liefde voor de natuur. Dus waarom zullen we die niet in huis halen? Ongeacht de materialen, kleuren of indeling; volgens de trend van 2019 past er in elke ruimte wel een plant. Of het liefst zo veel mogelijk eigenlijk. Of het nu de woonkamer, slaapkamer of badkamer is. En de wetenschap lijkt daar aan bij te dragen met de onderzoeken die aanduiden dat het niet alleen mooi, maar ook gezond is omringd te zijn met kamerplanten. Ze zorgen voor een schonere lucht en zouden stress weg kunnen nemen. Met de groeiende populariteit van planten zijn ze in alle maten en vormen terug te vinden in huis. Grote staande planten, klimplanten en hangende plantenpotten. Er zijn zelfs potten te vinden waarin de plant omgedraaid groeit; op z’n kop dus. De plant die het meest populair is, niet alleen in een plantenpot in de kamer, maar ook als motief voor op gordijnen kussens en behang, is de Monstera. Oftewel de gatenplant.   

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
loungeset aanschaffen Previous post Loungeset aanschaffen: welke opties zijn er?
opstalverzekering Next post Nieuw huis? Zorg dat je de verzekering op orde hebt