Read Time:2 Minute, 52 Second

Is je oude keuken aan vernieuwing toe, maar heb je geen budget om een volledig nieuwe keuken te kopen? Dan is het wellicht tijd om je keuken te renoveren. Geen zorgen, je hoeft hiervoor niet te breken of te kappen. Je kiest helemaal zelf hoe ver je erin gaat. In dit artikel geven we je alvast vijf tips om je keuken goedkoop te renoveren. 

1. Nieuwe keukendeuren

Met nieuwe keukenkasten geef je je keuken meteen een nieuwe look. Echter kosten nieuwe keukenkasten natuurlijk ook wat. Als je daar geen budget voor hebt, is het ook mogelijk om alleen je keukendeuren te vervangen en de kasten te laten staan. Hierbij is het wel belangrijk dat de kasten nog in goede staat zijn en zeker niet doorbuigen. Tegenwoordig heb je keukendeuren in allerlei materialen: massief hout, laminaat, fineer, gelakt en zelfs glas. Door de keukendeuren te vervangen, kan je bijvoorbeeld van een landelijke keuken naar een moderne keuken gaan en omgekeerd. Welk materiaal je kiest is afhankelijk van je persoonlijke smaak en budget.

2. Nieuw werkblad

Het werkblad is zonder twijfel het belangrijkste element in de keuken. Het valt niet alleen als eerste op, maar je werkt er ook dagelijks op. Doordat het werkblad vaak wordt gebruikt, ziet het er na een tijdje niet meer schoon uit. Krassen, harde materialen, vlekken en hitte zijn nog maar enkele punten waar een werkblad mee te maken krijgt. Met een nieuw en schoon werkblad ziet je gehele keuken er weer zo goed als nieuw uit. Door een ander werkblad te kiezen, verander je eveneens de stijl van je keuken. Check goed de voor- en nadelen van de verschillende materialen vooraleer je een keuze maakt. Heb je nog wat budget over? Dan kan je meteen ook de spoelbak en de kranen veranderen.

keuken werkblad vervangen

3. Tegels vervangen

Ook de spatwand in de keuken valt erg op. Misschien kan het interessant zijn om dit deel van de keuken te renoveren. Zijn je huidige tegels vrij klassiek of net heel druk? Dan vind je het wellicht fijn om deze keer voor een andere kleur of materiaal te kiezen. Nieuwe tegels geven je keuken meteen een mooier en moderner aanzicht. Echter moet een spatwand meer zijn dan alleen maar mooi. Een spatwand moet immers tegen wat hitte en vuil kunnen. Het is dan ook belangrijk dat deze onderhoudsvriendelijk is en je hem makkelijk kan reinigen.

4. Keukentoestellen vervangen

Als je denkt aan je keuken renoveren, dan is het wellicht een goed idee om één of meerdere keukentoestellen te vervangen. In eerste instantie voor de uitstraling van je keuken, maar dat is nog niet alles. Ook voor het drukken van je energiefactuur kan het interessant zijn om je koelkast, vaatwasser of oven te vervangen. Indien je een toestel wil vervangen, kies dan altijd voor een energievriendelijk toestel dat past binnen jouw budget. Dit zijn trouwens de vijf meest energie verbruikende apparaten in huis.

5. Keuken uitbreiden

Tenslotte kan het ook dat je eigenlijk niet bent uitgekeken op je keuken, maar gewoon plaats tekort hebt. In dat geval is het een goed idee om na te denken over hoe je je keuken kan uitbreiden. Heb je extra opbergruimte nodig? Wil je graag een nieuwe eettafel? Of ben je het beu om met de hand af te wassen en wil je eindelijk die vaatwasser installeren? Er zijn tal van mogelijkheden om je keuken te renoveren. Afhankelijk van je budget kan je meer of minder uitbreiden.

keuken uitbreidenHappy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
speksteenkachel Previous post Kies voor een speksteenkachel voor optimaal rendement
Next post Austria binnendeuren, kozijnen en deurkozijn combinaties: een perfectie optie voor woningen of bedrijven.