Read Time:2 Minute, 42 Second

Sta je voor de keuze voor een nieuwe kachel in jouw huis? Wil je een mooie haard, maar wil je ook optimaal profiteren van de warmte die hiermee gegenereerd wordt? Dan is het de moeite waard om eens te overwegen de keuze voor een speksteenkachel te maken. Je haalt dan een kachel in huis die er prachtig uitziet, maar die ook een hoog rendement heeft. Doordat speksteen de warmte goed vasthoudt en vrijgeeft is het niet nodig om lang te stoken om toch een comfortabele warmte in je huis te hebben.

Eigenschappen speksteen

Speksteen is een steensoort die uitzonderlijk goed geschikt is voor het gebruik in kachels. We leggen je graag uit welke eigenschappen speksteen zo bijzonder maken. Het is een steensoort die zeer goed tegen hitte kan. Er is geen enkele andere steensoort te noemen die zo goed met hitte om gaat als speksteen. Zelfs directe vlammen hebben geen invloed op de stabiliteit van speksteen. Met andere woorden: een perfecte steensoort om in een kachel te gebruiken! De hitte in de kachel wordt door speksteen niet alleen maar heel goed vastgehouden, het wordt daarbij ook nog eens op een aangename manier weer vrijgegeven. Dit zorgt voor een zeer prettige ambiance in je huiskamer als je hier de haard aan hebt staan. De beste speksteenkachels maken optimaal gebruik van dit materiaal. Een speksteen kachel heeft een typische stijl en uitstraling. Neem dan ook eens een kijkje bij de verschillende kachels die er te krijgen zijn om hier de juiste keuze uit te maken.

Voordelen speksteen

Je wil natuurlijk graag weten welke voordelen speksteen heeft ten opzichte van andere materialen waar kachels van gemaakt worden. Om te beginnen haal je hier een zeer duurzame kachel mee in huis. Dit materiaal gaat namelijk langer mee dan eender welk ander materiaal, zoals (giet)ijzer en staal. Daar komt bij dat de warmte op een prettige manier door het materiaal wordt vrijgegeven. De beste speksteenkachels houden de hitte lang vast en blijven deze uitstralen, zodat je niet lang hoeft te stoken. Hierdoor heb je dan ook weer lagere stookkosten. Dat is een belangrijk voordeel in de strijd speksteenkachel vs gewone houtkachel. Hebben we tot slot al vermeld dat een speksteenkachel er gewoon prachtig uitziet?

De kosten van een speksteenkachel

Een speksteenkachel is over het algemeen wat duurder in de aanschaf dan een gewone kachel. Het materiaal voor deze kachels moet uit andere landen gehaald worden en is iets minder voor handen dan bijvoorbeeld staal of (giet)ijzer. Deze extra kosten haal je er echter altijd weer uit. Dit komt doordat je minder hoeft te stoken met een speksteenkachel. De kosten van een speksteenkachel vs gewone houtkachel lijken in eerste instantie dan ook in het nadeel van de speksteenkachel uit te vallen, maar op de lange termijn ben je toch beter uit met een kachel met speksteen. We vertellen je graag meer over de kosten van een speksteenkachel, om je te helpen met het maken van een keuze voor dit soort kachel. Zo weet je zeker dat je straks een kachel met een typische stijl en uitstraling in huis hebt staan, waar je op koude avonden ultiem van gaat genieten. Bij Droomkachels vind je de mooiste speksteenkachels van merken als Altech overzichtelijk bij elkaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kantoor aan huis Previous post De herfst en winter interieurtrends 2019-2020: Duurzaam en multifunctioneel
keuken goedkoop renoveren Next post Je keuken goedkoop renoveren: 5 tips