Read Time:2 Minute, 24 Second

Wil je jouw energierekening laten dalen? Dan kun je overstappen van energieleverancier, maar je kunt er ook voor kiezen om die energie slurpende apparaten eens wat vaker uit te zetten. Welke apparaten in huis het meeste energie gebruiken, lees je in dit artikel.

De elektrische boiler

Een elektrische boiler van 1350 watt gebruikt in een gemiddeld huishouden ruim 1800 kWh aan energie per jaar. De totale kosten zijn rond de 410 euro op jaarbasis. Je kunt deze kosten verlagen door te kiezen voor overstappen energie en een contract af te sluiten bij een goedkopere energieleverancier. Hoe lager de tarieven van jouw energieleverancier, des te lager je energierekening.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen jouw elektrische boiler te vervangen voor een zonneboiler. Dit apparaat werkt op zonne-energie en is dan ook een stuk zuiniger dan een gewone boiler.

Het waterbed

Lig je iedere nacht op een zacht waterbed? Houd er dan rekening mee dat dit comfortabele bed jouw energierekening flink omhoog brengt. Het gemiddelde waterbed verbruikt namelijk tussen de 320 kWh en de 1200 kWh per jaar aan energie. De totale kosten kunnen variëren van  70 tot maar liefst 260 euro per jaar.

Tip: wil je toch een waterbed kopen? Neem dan een waterbed met een lager verbruik. Moet je 70 euro per jaar betalen voor je waterbed, dan is dit nog altijd beter dan 260 euro per jaar..

De wasdroger

Een droger is hartstikke handig, maar helaas niet bepaald zuinig. Jaarlijks gebruikt de gemiddelde droger bijna 235 kWh aan energie. Dit kost je ongeveer 50 euro per jaar. Om geld te besparen, kun je wat meer wasgoed laten drogen op de waslijn. Alleen het wasgoed dat je echt in de droger wil doen, zoals handdoeken, hang je niet op en doe je gewoon in de wasdroger.

Een oude koelkast of vriezer

Veel mensen die een nieuwe koelkast of vriezer kopen, gooien het oude apparaat niet meteen weg. Ze zetten de oude koelkast of vriezer in de garage, in de bijkeuken of in de schuur, om hier vervolgens dranken en voedingsmiddelen in op te slaan die ze minder vaak gebruiken.

Dit lijkt misschien slim, maar die oude koelkast of oude vriezer slurpt energie. Zo gebruikt een oud model koelkast al snel 550 kWh per jaar. Dit kost je 120 euro op jaarbasis. Een oud model vriezer gebruikt gemiddeld 360 kWh per jaar aan energie. Dit kost je op jaarbasis 80 euro.

Domotica in huis

Het is hartstikke handig om je lichten te bedienen als je niet thuis bent, maar ook dit kan je extra geld kosten. Het apparaat dat jouw lichten bedient, heeft namelijk ook elektriciteit nodig. Overigens kun je juist ook geld besparen door domotica goed te gebruiken in je woning. Ben je bijvoorbeeld vergeten de lampen uit te zetten toen je naar je werk ging? Dan kun je dit gewoon van een afstand doen. Zo bespaar je geld.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nieuw interieur? Check je inboedelverzekering
Next post Terrastegels bij Tegelmegashop.nl; Top collectie voor de beste prijs