Read Time:2 Minute, 4 Second

Wellicht heb je er ook wel eens over nagedacht, maar is het er nog niet van gekomen. Tijdelijk je huis verhuren via Airbnb of een andere bemiddelaar heeft een aantal interessante voordelen. Maar daarnaast moet er ook het nodige geregeld worden en dien je je aan een aantal regels te houden. Welke voordelen heeft je huis verhuren via Airbnb of een andere instantie? Aan welke eisen moet je voldoen als je plannen hebt voor woningverhuur? Je leest het allemaal in dit blog!

De voordelen van tijdelijk mijn huis verhuren

Tijdelijk mijn huis verhuren? Of een kamer in je huis verhuren? Voordelen genoeg! Stel dat je vanwege je werk jaarlijks een aantal maanden niet thuis bent. Dan kun je door jouw woning te verhuren in die periode een aardig zakcentje bijverdienen. Verhuur je woning aan een betrouwbare huurder en je hebt meer inkomsten. Maar dat is niet het enige. Doordat je woning verhuurd is, heb je tevens een kleinere kans op inbraak en blijft jouw woning goed onderhouden.

Enkele belangrijke regels als je je huis wilt verhuren

Een van de belangrijkste regels als je jouw woning wilt onderverhuren, is het feit dat je dit niet zomaar op eigen houtje moet doen. Je moet dit melden bij de gemeente en/of via een bemiddelaar als Airbnb je woning laten verhuren. Een van de belangrijkste regels is dat jouw woning aan bepaalde veiligheidseisen moet voldoen, zoals de aanwezigheid van brandmelders en veilige trappen. Verder is een belangrijke regel dat verhuren van eigen woningen of panden gevolgen heeft voor de hypotheekrenteaftrek van je huis. In de weken en maanden waarin je jouw huis verhuurt, heb je op deze aftrek geen recht. Andere belangrijke regels zijn dat je moet zorgen voor een goede inboedel- en schadeverzekering. En ook je verzekeraar moet inlichten over het feit dat je huis verhuurd gaat worden. Het kan namelijk zijn dat je de inboedel en schadeverzekering moet aanpassen op het feit dat je nu verhuurt.

Regel het juridisch goed

Het is aan te raden om bij verhuur van je eigen woning te kiezen voor een bemiddelaar als Airbnb of een woningvereniging. Zo weet je zeker dat alles juridisch goed geregeld wordt. Via huisbewaring, proef-samenwonen en de Leegstandswet kun je ook de nodige informatie vinden over slim verhuren. Maak je gebruik van dit soort officiële kanalen, dan ben je altijd verzekerd dat de huurder na de contracttermijn jouw woning direct moet verlaten. En kom je niet in de problemen. Succes met de verhuur toegewenst!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 6 slimme keuken gadgets die het koken een stuk gemakkelijker maken
voorraadkast opruimen Next post Je voorraadkast opruimen: 5 tips