Read Time:2 Minute, 51 Second

Veel spullen in de keuken zijn tegenwoordig elektrisch. Zo heb je verschillende soorten mixers, blenders en andere machines in de keuken. Wat niemand je daarbij vertelt, is dat je van al die ‘handige’ apparaten heel veel extra werk hebt. Je moet ze pakken, een stopcontact vrijmaken en het ergste… achteraf schoonmaken. Nee, dan kun je veel beter gaan voor déze slimme keuken gadgets. Niet elektrisch, maar wel super handig! Je kunt deze professionele keukenhulpjes online bestellen.

1. Snelle garde

Pak jij voor elk wissewasje je handmixer of staafmixer? Niet meer nodig als je een goede garde hebt. Deze bijzondere garde ziet er heel anders uit dan een gewone garde. In elke lus zitten honderden kleine lusjes. Het grote voordeel? Deze garde zorgt ervoor dat vloeistoffen veel sneller gemengd worden. Eiwit gaat sneller schuimen, slagroom wordt sneller stijf en (dun) beslag wordt sneller gemengd.

2. Passeerzeef

Hoe perfect je een saus, cremesoep of smoothie ook maakt: vaak is het resultaat niet helemaal glad. Dan is het dus een must om het gerecht door een zeef te halen. Zo krijg je bijvoorbeeld een perfect gladde saus of kun je een lekkere passata maken door deze te passeren. Een passeerzeef is super praktisch, omdat je met een simpele draaiende beweging zorgt dat de soep of saus gemakkelijk door de gaatjes loopt.

3. Deksel opener

Heb jij vaak ruzie met de deksels van potten, flessen en tubes? En werken deze tips om een deksel los te krijgen bij jou niet goed? Dan is deze deksel opener ideaal. De opener is verstelbaar, zodat hij precies over een deksel heen past. Daarna kun je hem aanklemmen en hoef je alleen nog te draaien. Door het hefboom effect gaat het deksel dan eenvoudig open. Een simpel principe dat je heel wat gedoe bespaart als je een deksel weer eens niet loskrijgt.

4. Slimme voorraaddoos

Je wilt macaroni in de pan gieten, maar je hebt maar één hand vrij. Hoe krijg je dan de voorraadbus open? Met een slimme voorraaddoos is dit geen enkel probleem. De slimme voorraaddoos is namelijk voorzien van een praktische éénhandsbediening. Je kunt met één hand het deksel losmaken en de inhoud gebruiken. Super handig als je in de keuken handen tekort komt!

5. Handig hakken

Een hak- of maalmolentje is een heel handige gadget. In plaats van een hakkende of raspende beweging, kun je een draaiende beweging maken. Dat bespaart je veel energie en je krijgt minder last van je spieren. Er zijn verschillende hak- en maalmolentjes. Zo is er dit handige hakmolentje voor verse kruiden. Maar er zijn ook hakmolentjes voor noten te vinden. En een maalmolentje om kaas te raspen is veel praktischer dan een losse kaasrasp.

6. Vlees- en oventhermometer

Vraag jij je af of die kip wel gaar genoeg is? Of twijfel je of de biefstuk echt medium is gebakken? Dan is een vleesthermometer ideaal. Met deze thermometer kun je de temperaturen van vlees, maar ook van andere gerechten meten. De plaatjes laten zien bij welke temperatuur het vlees voldoet aan je wensen. Twijfel je of je oven de goede temperatuur aangeeft, dan kun je deze ook meten met deze thermometer.

Keukenhulpjes moeten het keukenleven makkelijker maken. Dat kan bijvoorbeeld door bepaalde dingen gemakkelijker te wegen of te meten. Maar het kan ook door het vergemakkelijken van stappen in de bereiding van gerechten. Met deze zes handige keukengadgets kun jij allerlei kleine vervelende klusjes een stuk sneller en gemakkelijker uitvoeren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Over de dubbele uitvinding van het waxinelichtje
huis verhuren regels Next post Je huis tijdelijk verhuren? Hier moet je rekening mee houden