Read Time:3 Minute, 3 Second

De woningnood is hoog en de prijzen voor koopwoningen blijven stijgen en stijgen. Zeker voor starters is het daarom lastig om een woning te bemachtigen. Bovendien zijn er nog veel andere bijkomende zaken waar je aan moet denken als je een huis gaat kopen. Als het dan eindelijk gelukt is om je droompaleis te bemachtigen, wil je natuurlijk alleen nog maar genieten en niet ook nog eens een stressvolle en dure verhuizing ervaren. We geven je daarom een aantal tips om de verhuizing naar je nieuwe optrekje zo goedkoop en soepel mogelijk te laten verlopen.

Zelf verhuizen? Bewaar het overzicht!

Als je eenmaal een huis hebt weten te bemachtigen, kan al het regelwerk rondom de verhuizing gaan beginnen. In dit artikel schreven we bijvoorbeeld al waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen. Een huis kopen is in deze tijd al duur genoeg, dus we kunnen ons goed voorstellen dat je de verhuizing zo goedkoop mogelijk wilt laten verlopen. In dat geval is het verstandig om de verhuizing zelf te regelen. Zeker als je geen gebruik maakt van een verhuisservice komt er best veel op je af als je gaat verhuizen. Dan is de kans groot dat je bepaalde zaken vergeet. We sommen daarom hieronder een aantal belangrijke punten op die je kunnen helpen om overzicht te bewaren.

  • Bepaal de datum van de verhuizing
  • Regel een bus om je spullen te verhuizen
  • Regel verhuisdozen en dekens
  • Begin alvast met spullen inpakken die je niet gebruikt
  • Haal de meubels op tijd uit elkaar
  • Haal de koelkast en vriezer op tijd leeg en laat de vriezer ontdooien

Bewaar orde en rust door alles op tijd te regelen

Als je een bepaalde dag voor je verhuizing in gedachten hebt, is het verstandig om zo snel mogelijk op je werk aan te geven welke dag het gaat gebeuren. Regel oppas voor kinderen en huisdieren en wacht niet te lang met het regelen van een bus voor de verhuizing. Denk daarnaast aan de verhuisdozen en dekens om breekbare spullen in te vervoeren. Het is zeker ook geen overbodige luxe om te zorgen voor een professionele uitrusting, zoals een steekwagen en meubelrollers, als je zware meubels moet verhuizen. Vraag vrienden en familie alvast of ze willen helpen met de verhuizing, zodat ook zij rekening kunnen houden met de datum. Door zo snel mogelijk te beginnen met het inpakken van spullen die je niet gebruikt, voorkom je dat je op het laatste moment nog (te) veel moet doen. Vergeet net om duidelijk op de verhuisdozen te schrijven wat erin zit en in welke kamer in het nieuwe huis de doos neergezet moet worden.

De laatste dagen voor de verhuizing

Zelfs als je al veel zaken van tevoren regelt, komt er nog veel aan op de laatste dagen voor de verhuizing. Dat is logisch, want er zijn natuurlijk veel spullen die je tot het laatste moment gebruikt en daarom nog niet in kunt pakken. Wacht met de spullen die je veel gebruikt tot het allerlaatste moment, maar kijk wel of je alvast gordijnen van de rails kunt halen of dat er meubels zijn die al uit elkaar kunnen. Vergeet ook niet de vriezer te ontdooien. Al deze voorbereidingen schelen een hoop gedoe op de dag zelf!

Pas goed op jezelf en anderen

Probeer ook te genieten van het feit dat je een nieuwe woning hebt weten te bemachtigen. Het is dan wel een stressvolle gebeurtenis, maar daarnaast is het betrekken van een nieuw huis ook heel leuk! Blijf ondanks de drukte goed voor jezelf en voor je hulptroepen zorgen. Je verhuisteam heeft vast wel trek in een broodje en zorg er daarnaast voor dat er altijd voldoende te drinken voorhanden is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Wat zijn de belangrijke trends op het gebied van zitbanken in 2021?
foto blog molenaarstap nieuwewonen.nl Next post 4 trappen voor in een kleine ruimte.