Read Time:2 Minute, 0 Second

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor jij in huis weinig ruimte hebt voor een trap. De voornaamste redenen die het lastig maken een trap te kopen zijn: een klein trapgat of weinig ruimte op de vloer. Hier zijn oplossingen voor!

Vlizotrap

Een van de meest bekende trappen voor een klein trapgat en weinig ruimte op de vloer is de vlizotrap. Deze trap kun je wegstoppen als je hem niet nodig hebt en uittrekken wanneer je hem wel wilt gebruiken. Ideaal, maar als je je zolder meer bij je huis wilt betrekken is dit natuurlijk niet ideaal. 

Molenaarstrap

Dit is vrijwel altijd een rechte trap. De molenaarstrappen werden vroeger gebruikt in, zoals de naam al zegt, molens. In een molen heb je weinig ruimte, dus moet je vrij steil omhoog. Dit is dus ook de eigenschap van een molenaarstrap. De treden zijn hierdoor over het algemeen wat minder diep, omdat je anders achter de treden blijft hangen. Er bestaan ook molenaarstrappen met ‘hapjes’ uit de treden. Het nadeel van deze trap is dat je altijd een vast loopritme hebt, omdat je alleen op het diepe deel van de trede kunt staan. Heb je echt weinig ruimte op de vloer, omdat je bijvoorbeeld anders uitkomt voor een deur? Dan is de uitschuifbare molenaarstrap misschien wel de ideale uitvinding voor jou! Deze trap kun je rechtop zetten als je hem niet gebruiken en uitschuiven als je hem wel gebruikt. Houtcompleet.nl heeft deze uitschuifbare molenaarstrap in hun assortiment. 

Spiltrap

Een spiltrap is ook wel bekend als een wenteltrap of spiraaltrap. Deze trap is zeer geschikt als je weinig ruimte op de vloer hebt. Normaal moet je een grote ruimte op de vloer hebben, omdat een rechte trap best wel wat ruimte nodig heeft om van boven naar beneden te komen. Bij een spiltrap ga je eigenlijk draaiend in een rechte lijn omhoog. Je hebt spiltrappen met een halve draai of met een hele draai. Het verschil zit hierin voornamelijk in het trapgat. Met een halve draai is een rechthoekig trapgat voldoende, bij een hele draai zie je vaak een vierkant of rond trapgat. 

Multi-inzetbare trap

Een multi-inzetbare bestaat uit een modulair frame. Op deze manier kun je de trap in wat meer vormen plaatsen en wat meer aanpassen aan jouw situatie. Veelal kunnen deze trappen recht, in een S-vorm of een halve draai worden geplaatst.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
huis gekocht verhuizen Previous post Huis gekocht? Zo laat je de verhuizing zo soepel en goedkoop mogelijk verlopen
afkortzaag Next post Zo ga je veilig te werk met een afkortzaag