Read Time:2 Minute, 8 Second

Hou je van een Marokkaanse look in huis? Denk aan felgekleurde kussens, warme vloerkleden, filigrain lampen en stijlvolle meubelen. Er zijn verschillende manieren om een Marrakech look in huis te halen. Met onderstaande tips voorzie je jouw interieur van een mysterieus, Oosterse sfeer. Het mag dan bijna winter zijn, met een Marokkaans interieur heb je iedere dag het zonnetje in huis!

1. Marrakech look in huis: Marrakech muren

Staat er een grote verbouwing op de planning of ga je een nieuwe woning kopen? Dan kan je kiezen voor Marrakech muren. Marokkaanse muren hebben een typische uitstraling: zacht, vlak en vaak in een subtiele kleur zoals zand- of pastelkleur. Ook een ingebouwde boog in de muur is zeer passend bij deze stijl, bijvoorbeeld bij de doorgang van de woonkamer naar de keuken. Dit ziet er heel sierlijk uit!

2. Marokkaanse look in huis: felgekleurde kussens

Marrakech muren hebben vaak subtiele kleuren, maar Marokkaanse woonaccessoires kunnen niet kleurrijk genoeg zijn. In een Marokkaans interieur zie je veel felgekleurde kussens op de bank en op bed. Ze zijn in allerlei soorten en maten te vinden, alsook in alle kleuren van de regenboog. Hebben de kussens franjes? Top, want ook franjes dragen bij aan een Marrakech look in huis. Schaf ook een poef en plaid in deze look aan, zo maak je het plaatje compleet! 

3. Marokkaans interieur: een Marrakech vloerkleed

Steeds meer mensen kiezen voor een Marrakech vloerkleed in huis. Het is een echte trend! Het Marokkaans vloerkleed is hoogpolig, dikwijls in een rechthoekige vorm. De basis van het kleed is wit of crèmekleurig met daarop kleine, kleurrijke figuurtjes of zwart geometrische vormen. Hoe groter het vloerkleed, hoe beter. Als je ook nog eens kiest voor franjes aan de randen, dan is jouw Marrakech vloerkleed een prachtige eyecatcher in huis!

4. Mozaïek tegels

Wat ook past bij een Marrakech look in huis? Mozaïek tegels! En dan het liefst in een opvallende kleur. Verschillende felle kleuren combineren mag, dat maakt de look nog mooier! Je kunt mozaïek tegels voorzien aan de muur in de keuken of in de badkamer. De ruimte krijgt er meteen een nieuwe look door.

5. Planten in Marrakech stijl

Tenslotte passen kamerplanten ook perfect bij een Marrakech inrichting. Geef daarbij de voorkeur aan exotische planten zoals cactussen. Zowel kleine cactussen in leuke bloempotjes ls grote cactussen passen in deze stijl. Je kunt er niet genoeg van in huis hebben! Durf gerust te combineren, zo creëer je een speelse look. Naast cactussen passen ook andere vetplanten goed in een Marrekech stijl, net zoals de bananenplant.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zorgverzekering kiezen Previous post Hoe kun je switchen van zorgverzekering?
slimme tips voor gebruik led lampen Next post Slimme tips voor het gebruik van led verlichting