Read Time:2 Minute, 0 Second

Waar de soorten led licht een aantal jaren geleden nog niet overtuigend waren, zijn ze dat nu wel en kun je alles in een led variant vinden. Of je nu op zoek bent naar waterdichte led armaturen of dimbare led spotjes, alles is als led lamp te vinden. Led verlichting is energiezuinig en daardoor ook meteen kostenbesparend, wat natuurlijk helemaal past in het hedendaagse plaatje van duurzaamheid. Waar vroeger LED verlichting werd gezien als fel, plastisch en ongezellig, is dat door de nieuwe ontwikkelingen veel minder. Daarnaast zijn er tal van creatieve manieren om led op een goede manier in te zetten.

De introductie van led verlichting

Led werd als eerste geïntroduceerd als indicatie verlichting op huishoudelijke apparaten, waar iedereen het ook van kent. Led verlichting heeft een lange levensduur, bijna geen stralingswarmte en een laag energieverbruik. Hierdoor stapte het bedrijfsleven al vrij snel over op led verlichting en nu lijkt de particulier ook om te zijn. 

De voordelen van led

Het fijnste licht voor thuis, is indirect licht. Aangezien led lampen bijna geen stralingswarmte afgeven, zijn die uitermate geschikt voor het inbouwen in het plafond, in de vloer, langs de trap of in een lijst. Als je hier dimbare spots voor neemt, dan kun je deze verlichting erg sfeervol maken en heb je zeker niet de ongezellige verlichting die veel mensen nog steeds associëren met LED.

Een rustige ontspannen sfeer creëren

Met led kun je voor bepaalde ruimtes een fijne, rustgevende sfeer creëren. Denk hierbij aan led strips onder je bed of in je badkamerkastjes. In bepaalde ruimtes is vaak behoefte aan een kalme sfeer om te ontspannen en daarna heerlijk te kunnen slapen. Kies bijvoorbeeld voor warme led verlichting in de vorm van spotjes in het plafond of op de grond. Ook leuk is het plaatsen van een ledstrip onder het bed voor een onverwacht effect.

Praktisch licht om in te werken

Om een hele andere reden kan led verlichting in de keuken juist weer goed werken. Daar is het namelijk belangrijk dat er genoeg licht is om te kunnen koken. Led verlichting is ook hier erg geschikt voor, omdat het heldere, witte varianten heeft. Wil je in deze ruimte toch wat gezelligheid hebben, dan kun je eventueel wat extra led lampjes inbouwen in bijvoorbeeld de keukenkastjes of onder je aanrecht. Op deze manier creëer je perfect licht op je werkblad en een sfeervol effect op de vloer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
een Marrakech look in huis Previous post Haal een Marrakech look in huis met deze tips
gordijnen Next post Dit moet je weten voor het aanschaffen van nieuwe gordijnen