Read Time:2 Minute, 42 Second

Tips om een grote woonkamer in te richten

Een woonkamer inrichten, het klinkt zo leuk, maar gemakkelijk is het zeker niet. Zeker als het gaat om een grote woonkamer inrichten, stuit men nog wel eens op wat problemen. Welke stijlen passen er goed bij, hoe benut ik de ruimte optimaal? In dit artikel proberen we je op weg te helpen om alles uit je woonkamer te halen wat er in zit!

Waar moet ik rekening mee houden bij een grote woonkamer inrichten

Het inrichten van een grote woonkamer is heel anders dan een kleine woonkamer. De ruimte zal bij een kleine woonkamer sneller vol zijn, waardoor je ook minder hoeft aan te schaffen. Bij een grote woonkamer willen mensen vaak geen lege ruimtes, dus wordt er al snel extra meubilair aangeschaft. Maar men wil ook geen meubilair aanschaffen als het eigenlijk niet gebruikt wordt. Bij een grote woonkamer inrichten heb je ook meer keus in plekken waar je de meubels neer kunt zetten. De bank kan misschien wel op drie verschillende plekken staan en waar zet je de tv neer? Dit zijn vragen die mee kunnen spelen bij het inrichten van een grote woonkamer.

Hoe benut ik de ruimte optimaal bij een grote woonkamer inrichten?

Het meest gehoorde probleem bij het inrichten van een grote woonkamer is dat men bang is dat de ruimte niet gezellig zal zijn. Wanneer je dit heel belangrijk vindt, moet je de ruimte dus goed opvullen. Een eerste stap is om grotere meubels aan te schaffen, bijvoorbeeld brede kolossale banken en grote fauteuils. We zijn snel geneigd om een zithoek te plaatsen tegen een wand aan, maar juist een grotere ruimte is goed geschikt om de meubels van de wand te halen. Door gebruik te maken van een vloerkleed, kun je het zitgedeelte afbakenen. Verdeel de ruimte onder in verschillende delen, bijvoorbeeld een zithoek, studiehoek en speelhoek, dit maakt je woonkamer nooit saai.

afrikaans grote woonkamer

Etnisch invloeden zijn hip

Het etnisch interieur is op dit moment erg populair. De etnische stijl kenmerkt zich door warme kleuren, grafische prints en natuurlijke materialen. Als je bezig bent met een grote woonkamer inrichten, kun je goed gebruik maken van etnische invloeden om te zorgen dat je woonruimte gezellig wordt. Er zijn veel etnische accessoires op de markt verkrijgbaar, bijvoorbeeld een vloerkleed met een zebraprint, of kussentjes met patronen in warme kleuren.

Grote woonkamer inrichten met vintage stijl

Naast de etnische invloeden is een vintage inrichting de laatste jaren zeer geliefd. Zeker bij een grote woonkamer inrichten kun je hier goed gebruik van maken om de ruimte warm en gezellig te maken. Veel materialen die passen bij de vintage stijl zijn gemaakt van hout en hebben een oude look. De warme, natuurlijke materialen zorgen voor een gemoedelijke sfeer. Een vintage stijl is goed te combineren met een andere stijl, bijvoorbeeld met strakke moderne meubels.

grote woonkamer

Bij een grote woonkamer inrichten is het belangrijk om te beginnen met de basis, dus de meubels. Maak een indeling hoe je de ruimte gaat indelen. Als je dat gedaan hebt, ga dan op zoek naar leuke accessoires die er bij passen om je kamer verder op te vullen en het meer sfeervol te maken. Vaak is het gewoon uitproberen en aanpassen, net zo lang totdat je tevreden bent!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De ingrediënten voor een veilige keuken
Next post Mos graffiti – Levende, ademende graffiti