Read Time:2 Minute, 45 Second

De vintage look is al een tijd lang hot in Nederland en verdwijnt voorlopig ook echt niet uit beeld. In dit blog willen wij je wat tips geven voor het creëren van een vintage look in je woonkamer. Waar denk je zelf vooral aan? De voor de hand liggende dingen zijn natuurlijk de keuze van vintage meubels of accessoires met een vintage look zoals objecten met een ‘oude’ uitstraling. Dit kan een vintage tv meubel zijn die je in een (vaak goed verborgen) klein vintage winkeltje op de kop hebt weten te tikken, of juist een tv meubel met vintage look uit een hippe interieur winkel. Ook liggen vlooienmarkten vol met vintage objecten, accessoires en items. Het is hartstikke leuk om op jacht te gaan naar deze items. Een bezoekje aan een winkelstad of vlooienmarkt wordt op die manier een leuke zoektocht.

Toch zijn er veel meer factoren waar je rekening mee kunt houden om je woonkamer over de gehele linie een vintage look te geven. Sommige van deze tips hieronder zijn ook best simpel als je ze bekijkt, maar bij elkaar opgeteld draagt het enorm bij aan die vintage look waar je juist zo naar op zoek bent. Wij lopen je graag door de tips in dit blog heen, loop je mee?

8 tips voor het creëren van de ultieme vintage look in je woonkamer

Je hoort wel eens iemand roepen: ‘The devil is in the detail’. Dat geldt zeker ook voor je woonkamer een bepaalde look geven, dus ook voor de veel gezochte vintage look. Wij geven je graag 8 tips voor het verbeteren van deze vintage look in je woonkamer:

  • Je zult bij de basis moeten beginnen, dat wil zeggen de muren en de vloer. Met kleuren zoals beige, grijs, rood en groen op de wanden ga je al echt richting een vintage look. Daarnaast kun je voor een vloerkleed kiezen dat de woonkamer dan één geheel maakt.
  • Gebruik echte vintage finds (gevonden in verborgen vintage winkeltjes in een stad of op de vlooienmarkt) zoals een vintage tv meubel of een gifgroene retro telefoon. Dit kun je vervolgens combineren met nieuwe meubels die toch een oude look hebben, zoals bijvoorbeeld een Kare design kast met vintage look.
  • Bij het creëren van een vintage look zijn accessoires niet weg te denken. In kringloopwinkels of op vlooienmarkten kun je op zoek gaan naar oude platenspeler, messing fotolijstjes, een old school radio, kandelaars van gekleurd glas, een Perzisch kleed of keramieken vazen.
  • Maak gebruik van decoratieve items zoals tijdschriften of oude boeken
  • Het is handig om bij het uitkiezen van je meubels te gaan voor (oude) meubels met organische lijnen en ronde vormen. Daarnaast zijn er ook moderne strakke meubels te vinden.
  • Niet onbelangrijk: gebruik sfeerverlichting. Kies daarbij lampen met een vintage uitstraling. Hier gaat het vaak om een wat warmere feel te geven, dit in tegenstelling tot halogeen verlichting
  • Het gebruik van planten kan ook zeer sterk het vintage gevoel en de look versterken
  • Hou een goede balans tussen oud en nieuw en voorkom dat het te druk wordt in je woonkamer!

In a nutshell:

Volgens mij zit er wel wat inspiratie voor je tussen bij deze tips, hebben wij gelijk? Wij wensen je in ieder geval succes op je zoektocht naar vintage items. Tot ziens op de volgende vlooienmarkt!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
koffiemachine Previous post Zaken waar je aan moet denken voordat je een koffiemachine koopt
de leukste planten voor in je huis Next post Dit zijn de leukste planten voor in je huis