Read Time:2 Minute, 41 Second

Enkele jaren geleden hadden de meeste mensen helemaal geen planten of slechts weinig groen in hun interieur, maar nu is dit weer helemaal anders. Niet alleen bloemen, maar ook planten zijn helemaal in. Dit betekent dat je weer naar het tuincentrum mag om mooie planten te kopen voor jouw woonkamer, hal, slaapkamer of keuken, waaronder de majestueuze palm.

De palm: een opvallende en trendy plant

De palm is een plant met prachtige groene bladeren. De binnenplant valt niet alleen op door zijn groene kleur, maar ook zeker door de hoogte die de palm kan bereiken. Verzorg je jouw woonkamer palm goed, dan kan de plant gemakkelijk 1 tot 2 meter hoog worden. Verder is de plant niet alleen opvallend in jouw interieur, maar ook op en top trendy. Groene planten zijn op dit moment helemaal in en omdat de woonkamer palm zo opvallend groen is, is deze plant zeker hip te noemen.

palmen in het interieur

afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/AaU6IFtVMhyzns7kk5RQoXokJZrCKoG_q4PqyUBJ5oZcHY2DjWQu48I/

Een palm kopen: welke soorten zijn geschikt?

Er zijn verschillende soorten palmen, maar niet alle palmen zijn geschikt om in jouw woonkamer, slaapkamer, hal of keuken te zetten. De beste palmen in het interieur, zijn de volgende planten:
– De Everglades palm.
– De Vuurpalm.
– De Dwerg Suikerpalm.
– De Vederpalm.
– De Areca palm.
– De Caryota palm.
– De Rhapis palm.

Wij raden je aan om de verschillende soorten palmen goed te bekijken. Iedere palmplant ziet er namelijk weer heel anders uit. De Areca palm is bijvoorbeeld wat feller groen, terwijl de bladeren van de Rhapis palm wat donkerder zijn. Door de verschillende palmen goed te bekijken, vind jij de beste palm of palmen in het interieur.

palm interieur

afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/131800726571295623/

Het verzorgen van een palm

Net zoals alle andere planten, heeft ook een palm goede verzorging nodig. De exacte verzorging die je de plant moet geven, is afhankelijk van de palm die je hebt aangeschaft. Zo heeft de Everglades palm bijvoorbeeld andere verzorging nodig dan de Areca palm en hier dien je zeker rekening mee te houden. De beste manier om te achterhalen welke verzorging jouw palm nodig heeft, is door een expert om advies te vragen. Vertel de expert welke palm je in huis hebt staan en hij of zij weet precies hoe je deze plant moet verzorgen.

Hoewel iedere woonkamer palm andere verzorging nodig heeft, zijn er wel enkele algemene tips die je kunt raadplegen bij het verzorgen van jouw palm. Het gaat om onderstaande drie tips.

  • Tip 1: geef de plant water als een tropische regenbui. Dit klinkt misschien wat raar, maar betekent simpelweg dat je de palm eens in de paar dagen rijkelijk water geeft. Hierna komt een korte droge periode, om weer een nieuwe tropische regenbui na te bootsen. Geef je de plant iedere dag een beetje water, dan groeit de palm minder snel.
  • Tip 2: geef het liefst regenwater. Het kalk in kraanwater kan de plant namelijk aantasten. Zeker als je hard leidingwater hebt, ofwel leidingwater met een grote hoeveelheid kalk, kun je beter zo veel mogelijk regenwater aan je palmplant geven.
  • Tip 3: is de lucht binnen vrij droog? Geef de plant dan wat vaker water. De woonkamer palm kan namelijk beschadigd raken door langdurig droge lucht in de omgeving.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Woontrend: loungen op de bank
Next post Woontrend Customize meubels: Stoer én Robuust