Read Time:2 Minute, 22 Second

Ga je op zijn tijd eens een dagje genieten bij een wellness resort? Dan is het vast in je hoofd ook wel eens opgekomen om thuis een spa te nemen. Een spa, in de volksmond ook wel jacuzzi genoemd, zorgt niet alleen voor extra ontspanning, maar door een jacuzzi te kopen bij Elite Wellness is het ook een erg mooie aanvulling voor je woning. We bespreken in dit artikel een aantal aandachtspunten bij het kopen een spa. 

Juiste type spa kiezen

Bij het kopen van de spa is het belangrijk om van tevoren een aantal zaken op een rijtje te zetten. Dit begint vaak uiteraard met het budget wat je hiervoor beschikbaar hebt. Vervolgens ga je kijken wat er binnen dit budget uiteindelijk mogelijk is. Hierbij kun je denken aan het aantal zitplaatsen in de jacuzzi, wordt de jacuzzi binnen of buiten geplaatst en over welke functies moet de jacuzzi allemaal beschikken? Door de vele mogelijkheden is het lastig om van afstand hier een juist beeld bij te krijgen. Bezoek daarom ook altijd eerst de showroom alvorens je besluit de jacuzzi te kopen. 

jacuzzi

Onderhouden van de spa 

Het onderhoud wat een spa met zich meebrengt is een aandachtspunt wat belangrijk is om in overweging te nemen. Bij het kopen van de spa wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk in goede staat blijft. Het onderhoud speelt hierbij dus een belangrijke rol. Wanneer de pH waarde van het water in een spa niet tussen de 7.2 en 7.7 blijft wordt dit schadelijk voor de pompen en kuip. Bij het onderhoud moet je denken aan het regelmatig toevoegen van chloor en elk kwartaal het water vervangen. Door de spa te kopen bij een professioneel bedrijf kun je ook ervoor kiezen een onderhoudscontract af te sluiten met deze partij. Dan ben je verzekert van het goede onderhoud en mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan kunnen onderdelen gemakkelijk worden vervangen gedurende de onderhoudsbeurt. 

Spa laten inbouwen?

Denk je dat een spa wellicht wat teveel ruimte in beslag zal nemen of wil je gewoon het valrisico bij het uitstappen van de jacuzzi verkleinen? Dan kun je er ook voor kiezen om deze te laten inbouwen. Hierbij moet je wel bedenken dat het onderhoud en eventuele reparaties lastiger gaan bij een ingebouwde spa. Alles rondom de spa moet van goede kwaliteit zijn anders zal dit alleen meer problemen veroorzaken dan oplossen. Zo is het niet verstandig om wanden van hout te maken, omdat dit niet duurzaam is. Dit wil niet zeggen dat het inbouwen van een spa geen goed idee is. Het is namelijk ook mogelijk een spa half in te bouwen. Hierdoor is er nog steeds voldoende ruimte om het onderhoud en reparaties uit te voeren en tegelijkertijd wordt er ook ruimte bespaard en kan de spa mooi worden afgewerkt. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
groene woonkamer interieur Previous post Groene woonkamer inrichting
5 nuttige investeringen Next post 5 nuttige investeringen in apparaten voor je woning