Read Time:4 Minute, 7 Second

Meubilair is een essentieel aspect bij elke woning – en niet alleen omdat stoelen, tafels en kasten nu eenmaal handig zijn! Meubelstukken dragen ook bij tot de look en feel van je interieur, dus is het vooral belangrijk dat je de juiste keuzes maakt op het vlak van design.

Wil je de inrichting van je woning een unieke toets geven? Dan is kiezen voor meubels van wagondelen een goed idee! Het klinkt dan misschien wel vreemd, meubelstukken van wagondelen in je interieur verwerken is wel degelijk een slimme zet. Maar wat zijn dergelijke meubelstukken nu precies en welke mogelijkheden zijn er zoal?

Wat zijn meubels van wagondelen?

Meubels van wagondelen zijn kortweg meubelstukken die vervaardigd zijn uit de verschillende onderdelen van een treinwagon of spoorbielzen. Vaak worden echter ook oude boerenkarren gebruikt, die grotendeels uit hout bestaan en een ijzeren onderstel hebben.

Zo’n kar of wagon lijkt op het eerste zicht dan wel ongeschikt voor meubilair, het is wel degelijk mogelijk om er iets leuks mee te maken. Hieronder vind je enkele originele voorbeelden van meubels van wagondelen en hoe deze in je huidige woonstijl verwerkt kunnen worden!

1. Een tafel van wagondelen

Ben je op zoek naar een nieuwe tafel voor je keuken of woonkamer? Kies dan voor een model van wagondelen! De zijkanten of vloer, doorgaans zijn dat houten planken, worden gebruikt om het tafelblad te maken. Het onderstel voor de wielen fungeert dan weer als basis voor de tafel. Het resultaat is een prachtige, robuuste tafel van wagondelen die je in je industriële of klassieke woning kan gebruiken!

2. Een bank van wagondelen

Het is natuurlijk ook mogelijk om uit diezelfde houten onderdelen een bank van wagondelen te maken. Als je je inkomhal wil afwerken met een unieke decoratieve bank of gewoon je terras een extra dimensie wilt geven, dan is een bank van wagondelen perfect. Het massieve hout past ten slotte perfect in een klassieke of industriële inrichting!

3. Kasten van wagondelen

Ten slotte is het natuurlijk ook een optie om je nieuwe keukenkasten uit wagononderdelen te laten vervaardigen. Dit is vooral handig als je je keuken of woonkamer een robuuste, verouderde look wil geven en de industriële of landelijke uitstraling van je interieur in de verf wilt zetten!

Bron afbeelding:
https://nl.pinterest.com/pin/316166836330098135/

Wagondelen kopen voor een uniek interieur

Het grote voordeel van meubelen van wagondelen? Je kan ze relatief gemakkelijk zelf in elkaar zetten! Zolang je over een beetje basiskennis beschikt voor het bouwen van meubilair, kan je gemakkelijk met gekochte wagononderdelen je eigen, unieke meubilair samenstellen.

Vertrouwen op een speciaalzaak voor wagondelen kopen is natuurlijk wel belangrijk. Enkel op die manier ben je zeker van een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Ook kan je zo kiezen uit een breed gamma aan verscheidene wagondelen, afhankelijk van het meubelstuk dat je wil gaan bouwen.

Zoals vermeld zijn houten onderdelen of treinbielzen (ook wel spoorbielzen genaamd) erg populair om tafelbladen of kastdeuren van te maken. Ijzeren onderstellen zijn dan weer erg handig om te gebruiken als basis voor je tafel of kasten. Kortom, er zijn méér dan genoeg mogelijkheden als je je interieur meet kwalitatieve meubelstukken uit wagondelen wil afwerken!

De perfecte sfeer creëren met wagondelen

Natuurlijk is het ook van belang dat je een beetje weet welk effect dergelijk meubilair op je interieur zal hebben. Voor je meubilair koopt of zelf bouwt, wil je een duidelijk beeld op welke woonstijlen erbij kunnen baten. Zoals reeds vermeld zijn meubelen uit wagondelen vooral handig in de industriële en klassieke stijl. Eigenschappen als robuust, stoer en wild staan hier immers centraal en dat zijn precies de zaken die je ook bij meubilair uit wagondelen zal vinden.

Treinbielzen ogen bijvoorbeeld erg verouderd en afgetakeld, waardoor ze de robuuste en verwilderde look van je klassieke interieur nog extra in de verf zullen zetten. Ook bij een industriële stijl zijn wagondelen erg handig, mede doordat ze vaak uit oud, dik hout bestaan.

Ten slotte is het ook mogelijk om je landelijke woning af te werken met wagondelen. In dit geval is het echter wel belangrijk dat je kiest voor onderdelen die niet té zwaar of robuust zijn. De landelijke stijl is immers iets verfijnder en eleganter dan de klassieke of industriële. Maak je de juiste keuzes, dan kan je er met wagondelen echter iets prachtigs van maken!

Je interieur een niveau hoger tillen – met het juiste meubilair!

Iedereen die de look en feel van zijn of haar interieur wil verbeteren, kan alleen maar baten bij unieke, stijlvolle meubelstukken uit wagondelen. Niet alleen zijn er ontelbaar veel mogelijkheden, je kan ook nog eens zelf het design van je meubilair kiezen door deze zelf te bouwen.

Het resultaat is een woonkamer, keuken of slaapkamer die stijlvol oogt en uitgerust is met duurzaam en kwalitatief meubilair. Meer heb je niet nodig om ten volle van je huis te genieten!

Uitgelichte afbeelding:
https://nl.pinterest.com/pin/391391023848390143/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
onderhoudsvrije tuin Previous post Genieten van je tuin, zonder al te veel onderhoud? Hoe pak je dat aan?
zonne energie uit Nederland Next post Duurzame energie is de trend!