Read Time:2 Minute, 40 Second

Het aantal verhuizingen is de afgelopen maanden flink gestegen. Woningen staan korter te koop en worden voor een hogere prijs verkocht dan enkele jaren geleden. Meer verhuizingen is goed, maar er gaat ook vaker iets mis. Wist je bijvoorbeeld dat veel te weinig mensen hun verzekeringen aanpassen als ze gaan verhuizen? Hier vind je enkele verzekeringen die noodzakelijk of praktisch zijn als je verhuist naar een nieuwe woning.

1. Opstalverzekering

Heb je een koopwoning? Dan is het voor het krijgen van een hypotheek vaak noodzakelijk om een opstalverzekering af te sluiten. De opstalverzekering dekt schade aan alle vaste delen van je huis en bijgebouwen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je geholpen wordt door de verzekering als je te maken hebt met schade aan de constructie door slecht weer. Ook schade door lekkages, brand en diverse andere schades wordt gedekt. Omdat de schade aan je woning heel snel duur is, is zo’n opstalverzekering erg fijn. Denk eraan dat je bij verhuizing deze verzekering afsluit op je nieuwe woning. Heb je een huurwoning, dan is dit de verantwoordelijkheid van de eigenaar.

2. Inboedelverzekering

Had je al een inboedelverzekering? Dan kun je aangeven dat je gaat verhuizen. De verzekeraar zal je nieuwe woning gaan verzekeren vanaf de afgesproken datum. Vaak dekt de verzekeraar ook schade door diefstal tijdens de verhuizing. Tijdens een verhuizing merk je pas echt hoeveel spullen je hebt. Het is fijn om te weten dat schade en diefstal wordt vergoed. Sluit hier je inboedelverzekering af, zodat je ook tijdens en na de verhuizing goed verzekerd bent.

3. Garageverzekering

Je inboedelverzekering dekt niet alleen de spullen in je woning, maar ook in je bijgebouwen. Mits de bijgebouwen voldoen aan bepaalde eisen, zoals het hebben van goede sloten. Een aparte garage is echter meestal niet meeverzekerd. Het gaat dan om garages die een ander adres hebben dan de woning of garages die zakelijk gebruikt worden. Deze kun je apart laten verzekeren door een garageverzekering te nemen. Wel fijn als je een aparte garage hebt waar je dure spullen hebt staan.

4. Aansprakelijkheidsverzekering

Je komt in een nieuwe buurt wonen. Natuurlijk maak je het liefst een goede indruk. Maar wat doe je als je per ongeluk met je fiets tegen de auto van de buren botst? Of als jouw zoon al meteen een bal bij de overburen door het raam schopt? Daar heb je een aansprakelijkheidsverzekering voor nodig. Een aansprakelijkheidsverzekering helpt je bij schade die door toedoen van iemand van jouw gezin wordt veroorzaakt bij anderen. Je hoeft dus niet diep in de buidel te tasten als je dochter per ongeluk de ming-vaas van je baas omver stoot: de verzekering vergoedt dit soort schades. Fijn voor jou en fijn voor je omgeving.

Er zijn natuurlijk nog meer verzekeringen. Bij je verhuizing is het sowieso verstandig deze na te lopen. Heb je een goede verhuischecklist, dan staan verzekeringen daar ook zeker op. Check bij je huidige verzekeringen of ze op het juiste adres staan. Kijk ook welke verzekeringen nu overbodig zijn geworden en welke je juist wilt afsluiten. Doordat je woonsituatie verandert, veranderen meestal ook de eisen die je stelt aan je verzekeringen. Zo ben je weer helemaal up to date en klaar voor de toekomst.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
groeneenergie Previous post 3 milieuvriendelijke ideeën voor je thuiskantoor
sfeervolle lampen Next post Dit zijn de leukste lampen om de donkere maanden sfeervol door te komen