Read Time:2 Minute, 49 Second

Nu het coronavirus een tweede golf doormaakt, werken de meesten van ons nog steeds of opnieuw vanuit huis. Deze situatie zal waarschijnlijk voortduren tot in het voorjaar van 2021, dus is het belangrijk dat we een inspirerende en ontspannende ruimte creëren waar we ons werk gedaan kunnen krijgen.

Of je thuiskantoor nu een speciale ruimte in je huis is of slechts een hoek in één van de kamers, er is altijd een mogelijkheid om deze groener en meer eco-efficiënt te maken. Er voor zorgen dat je werkplek genoeg natuurlijk licht krijgt is heel belangrijk maar hieronder vind je nog 3 milieuvriendelijke ideeën voor je thuiskantoor terug.

Kies een milieuvriendelijke werktafel

Tegenwoordig heb je veel keuzes om milieuvriendelijke meubels voor je kantoor te kiezen, maar er er is één iets dat belangrijk is bij het maken van je keuze. Je thuiskantoor wordt de plek waar je het grootste deel van je dagen zult doorbrengen, dus denk goed na over wat voor soort bureau en stoel je wilt. Niet elke verkoper die echter beweert dat zijn meubels milieuvriendelijk zijn, is ook echt groen. Daarom moet je controleren of de items zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd hout zodat je zeker bent dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.

Als je geen groot budget hebt voor je thuiskantoor, ga dan naar kringloopwinkels of rommelmarkten op zoek naar gebruikte bureaus in goede staat. Je vindt er zeker en vast iets die in je huis zal passen. Als je een doe-het-zelver bent, kun je misschien zelfs je eigen bureau maken. Je kunt je eigen FSC-gecertificeerd hout kopen en het gereedschap die je thuis liggen hebt gebruiken om alles in elkaar te zetten.

Schakel over op energiebesparende apparaten

Wist je dat LED-lampen tegenwoordig evenveel licht geven als gewone gloeilampen, maar 40% minder energie verbruiken? Hoewel ze iets duurder zijn dan de klassieke gloeilampen, gaan ze veel langer mee, wat betekent dat ze uiteindelijk op lange termijn goedkoper zijn. Met een doordacht LED-lichtplan maak je van je thuiskantoor een echt comfortabele ruimte. Op deze manier kun je zelfs je concentratie verhogen, want het juiste type licht maakt je alerter en efficiënter.

Een ander energiebesparend apparaat dat je in je thuiskantoor kunt gebruiken is een smart stekkerdoos. Deze zien er exact hetzelfde uit als gewone verlengkabels of stekkerdozen, maar zijn wat ze noemen ‘smart devices’ die kunnen detecteren wanneer je je aangesloten elektronica niet gebruikt en de stekkerdoos zal deze automatisch uitschakelen.

Verminder het papierverbruik

paperless

Ben jij iemand die alles uitprint in plaats van dit simpelweg in PDF-formaat op de computer te lezen? Misschien is het moment dat je van huis uit werkt – en zelf moet betalen voor het papier – de gelegenheid om hier mee te stoppen. Tegenwoordig is papier eigenlijk niet meer nodig op kantoor, aangezien er heel wat alternatieven zijn. Als je niet graag documenten leest op een scherm, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een e-reader aan te schaffen.

Als het echter niet helemaal mogelijk is om papier uit je kantoor te elimineren, ga dan na voor welke doeleinden je papier echt moet gebruiken en voor welke doeleinden je papiergebruik kunt vermijden. Eens je een lijst hebt gemaakt voor beide gebruiken moet je deze natuurlijk consequent volgen. Als bepaalde documenten moeten worden gemarkeerd met een pen, dan kun je natuurlijk niet anders dan deze gaan uitprinten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Laat je slaapkamer inrichten Previous post Nieuw huis? Laat je slaapkamer inrichten!
Next post Ga je verhuizen? Check je verzekeringen!