Read Time:2 Minute, 2 Second

Ga je verhuizen dan valt er veel te regelen. Bijvoorbeeld het bepalen van de verhuisdatum of het tijdelijk opslaan van spullen omdat je niet direct in je nieuwe woning terecht kan. Alles rondom de verhuizing regelen kost veel tijd. Bovendien bestaat de kans dat je dingen in alle drukte vergeet. Daarom is het handig om van onderstaande checklist gebruik te maken, zodat je op een efficiënte manier verhuist.

Tijdelijke opslag van inboedel

De opslag van spullen is belangrijk als je nog niet naar je nieuwe woning kan en tijdelijk een kleiner huis of gemeubileerd huis huurt. Of als je de nieuwe woning al betrekt, maar er nog renovaties worden doorgevoerd. Heb je opslagruimte nodig om je inboedel tijdelijk op te slaan? Er zijn verschillende mogelijkheden voor tijdelijke opslag, zoals bij 1BOX Self Storage.

Mankracht of verhuizer regelen

Nadat je de datum van de verhuizing hebt bepaald, is het belangrijk om alvast de verhuizing zelf te plannen. Besteed je de verhuizing uit aan een verhuisbedrijf dan is het raadzaam om meerdere offertes aan te vragen. Ga je het zelf doen dan stel je vast hoeveel mensen je nodig hebt om de verhuizing uit te voeren. Regel de mankracht op tijd, zodat iedereen op de verhuisdatum ook aanwezig kan zijn.

Begin op tijd met inpakken

Het is nooit te vroeg om met inpakken te beginnen als je gaat verhuizen. Regel alvast verhuisdozen en pak goederen in die je voorlopig niet nodig hebt. Zoals zomerkleding als het winter is en winterkleding als het zomer is. Ook de boeken uit de boekenkast zijn alvast in dozen in te pakken. Denk je ook aan het demonteren van kasten voordat de verhuisdag plaatsvindt? Het kost heel veel tijd als je dat op de verhuisdag zelf nog moet doen. Heb je breekbare of waardevolle spullen dan is het aan te raden om deze met zachte materialen te beschermen.

Regel belangrijke zaken

Er zijn ook praktische regelzaken die bij een verhuizing komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het doorgeven van je verhuizing aan de gemeente. Of aan het verhuizen van het internet en afmelden en aanmelden bij de energieleverancier. Maak vooral ook gebruik van de verhuisservice om je post nog een tijdje door te sturen naar je nieuwe adres. Licht bedrijven en instanties in over je verhuizing, zoals verzekeringsmaatschappijen en waar je abonnementen hebt lopen. Vergeet ook niet je werkgever in te lichten over je verhuizing, want daar krijg je doorgaans vrij voor. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Veiligheidsglas voor je badkamer kiezen
goede speakers in de woonkamer Next post Met deze 4 tips voorzie jij je woonkamer van de ultieme audio-ervaring