Read Time:3 Minute, 5 Second

Er wordt niet vaak gekozen voor een zwarte muur in het interieur. Dit omdat zwart een donkere kleur is die de ruimte ook nog eens kleiner maakt. Daarnaast schrikt het stylen van een zwarte muur veel mensen af. Dat vinden wij best jammer want zwart is eigenlijk een mooie, mysterieuze, warme en stijlvolle kleur. Zwarte meubels en zwarte accessoires zijn alvast een goed begin, maar met een zwarte muur kan je helemaal uitpakken. Ben je nog niet helemaal overtuigd? In dit artikel delen we tips en inspiratie voor het stylen van een zwarte muur. Kijk mee!

1. Zwarte muur stylen: kies een ruimte met veel licht

Om te voorkomen dat een kamer op een griezelige kelder lijkt, kan je het beste een kamer met veel natuurlijk licht uitkiezen voor een zwarte muur. Een kamer met meerdere ramen kan ervoor zorgen dat de kamer nog steeds groot lijkt. Heb je geen kamers met veel natuurlijk licht? Dan is het belangrijk om de juiste lampen te gebruiken. Plaats lampen vlakbij de muur of zorg voor een grote hanglamp die meteen de aandacht trekt. Nog een manier om een kamer lichter te laten ogen, is door glimmende meubels en accessoires te gebruiken. Ook spiegels laten een ruimte optisch groter lijken.

2. Begin klein

Misschien vind je een zwarte muur in het interieur een gewaagde keuze en durf je daarom niet direct de hele muur te verven. Dat is geen probleem! Al het begin is klein dus doe het rustig aan met die zwarte verf. Begin bijvoorbeeld met een eenvoudig muurtje of slechts een deel van de kamer. Als je nog niet zeker weet of je zwart aandurft in de woonkamer of slaapkamer, probeer het dan uit in een ruimte die je niet zo vaak ziet. Begin bijvoorbeeld met de gang of het toilet en kijk wat je ervan vindt.

3. Kies voor contrast

Het grote voordeel aan zwart is dat dit goed samen gaat met vrijwel iedere kleur. Wel is het belangrijk om het aantal kleuren in je interieur beperkt te houden, want anders kan het al snel te druk ogen. Het is een goed idee om te kiezen voor lichte, contrasterende kleuren. Deze kleuren zullen ervoor zorgen dat de zwarte muur minder heftig is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwart-wit interieur? Met een zwart-wit interieur maak je pas echt indruk! Durf jij het aan? 

4. Ga voor zwart behang

Heb je geen zin om te verven? Je kunt ook kiezen voor zwart behang. Een vlakke zwarte muur is heel mooi, maar je kunt de muur ook voorzien van een leuk patroon. Ga bijvoorbeeld voor zwart behang met bloemen of een zwart behang met bakstenen look. Zowel zwart behang met grijze motieven als zwart behang met kleur is heel mooi. Als je het fijn vindt, kan je er zelfs een zwarte urban jungle van maken. Je leest het: met een zwarte muur kan je nog allerlei kanten uit!

5. Werk af met accessoires

De laatste tip is wellicht de gemakkelijkste: gebruik accessoires om de zwarte muur een beetje af te breken. Zo kunnen fotolijstjes, spiegels, schilderijen en planten al een groot verschil maken. Kijk maar naar onderstaand voorbeeld! Met de juiste accessoires zal de zwarte muur minder heftig voelen. En dat is nog niet alles: de zwarte muur zorgt er ook voor dat de accessoires veel meer opvallen. Alleen maar win-win dus!

Je leest het: je hoeft niet bang te zijn om voor een zwarte muur te gaan. Een zwarte muur in het interieur is ontzettend mooi en je kunt er nog allerlei kanten mee op! Tijd om een kwast te pakken en zelf aan de slag te gaan. Waar wacht je nog op?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
must haves voor in en rondom woning Previous post 5 musthaves voor in en rond je nieuwe woning
gereedschap in huis Next post Welk gereedschap moet je in huis hebben?