Read Time:2 Minute, 14 Second
C:\Users\mail\OneDrive\Pictures\DB Online Marketing Afbeeldingen\1217-nieuwewonen-welk-gereedschap-moet-je-in-huis-hebben.jpg

Of je nou een fanatieke klusser bent of stiekem twee linker handen hebt – het is altijd handig om gereedschap in huis te hebben. Een goede voorbereiding is nou eenmaal het halve werk. Maar welk gereedschap mag nou absoluut niet ontbreken in je gereedschapskoffer? Je leest het in dit artikel.

Professioneel gereedschap van hoge kwaliteit

Om te beginnen willen we benadrukken hoe belangrijk de kwaliteit van het gereedschap is. Professioneel gereedschap kost wat meer, maar gaat ook veel langer mee. Zie het dus als een goede investering. Ook als je door de jaren heen pas echt aan het klussen slaat, kun je nog steeds gebruik maken van het kwalitatieve gereedschap. Voor een goede handgereedschapset, de beste schroevendraaiers, elektra gereedschap en ander professioneel gereedschap kun je terecht bij Engelbert Strauss. Dit bedrijf verkoopt daarnaast werkkleding in allerlei soorten en stijlen. Bij Engelbert Strauss draait het om veiligheid, comfort én kwaliteit voor zowel professionals als voor hobbyklussers. 

Welk gereedschap heb je nodig?

Terug naar de hoofdvraag: welk gereedschap moet je in huis hebben? Om het makkelijk te maken, zetten we een hieronder aantal items op een rij. Natuurlijk kun je zelf gereedschap weglaten of toevoegen. Het is in ieder geval een handige richtlijn.

 • Schroevendraaier: het liefst een set met verschillende maten en soorten. Denk aan een sleufschroevendraaier en een kruiskopschroevendraaier.
 • Hamer: als je van plan bent om maar één hamer te kopen, kies dan voor een klauwhamer. Met de achterkant kun je namelijk ook spijkers los trekken.
 • Tangen: kies ook hierbij weer voor verschillende soorten. Vooral een kniptang, nijptang en waterpomptang mogen niet ontbreken.
 • Sleutels: een dopsleutel, ringsleutel en steeksleutel. 
 • Meetgereedschap: bij veel klussen komt meetgereedschap goed van pas. Zorg er dus voor dat je ook een meetlat, rolmaat en waterpas in de gereedschapskoffer hebt.
 • Zaag: met een eenvoudige handzaag kun je al veel kanten op.
 • Mes: een scherp (stanley)mes is ook een goede toevoeging.
 • Boormachine: hoewel een handboor prima is, kun je in de meeste gevallen beter kiezen voor een elektrische boormachine.
 • Schroefmachine: ook met een elektrische schroefmachine maak je de klusjes eenvoudiger.
 • Schuurpapier: vergeet niet om schuurpapier of een handschuurblok in je gereedschapskist te stoppen. Een elektrische schuurmachine is ook een optie.
 • Pneumatisch gereedschap: als je regelmatig wat grotere klussen doet (professioneel of als fanatieke thuisklusser), kan pneumatisch gereedschap erg handig zijn.

Wat is pneumatisch gereedschap?

Heb je nog niet eerder van pneumatisch gereedschap gehoord? Dan heb je wellicht interesse in een korte uitleg. Simpel gezegd wordt pneumatisch gereedschap aangedreven met luchtdruk in plaats van elektriciteit. Hierdoor zijn de apparaten goed te combineren met water. Het is bijvoorbeeld de ideale manier om stofvrij te schuren

Welk gereedschap ontbreekt er nog in jouw gereedschapskoffer?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Een zwarte muur stylen Previous post Een zwarte muur stylen: 5 x inspiratie
slotenmaker Next post Wat mag je verwachten van je slotenmaker?