Read Time:1 Minute, 32 Second

Je bent aan het overwegen om een pergola in de tuin te gaan maken. Of je nu een kant-en-klare pergola wilt of twee rechterhanden hebt en het liever zelf maakt, in beide gevallen zijn er meer dan voldoende mogelijkheden. Je hebt de keuze uit verschillende houtsoorten, in de diktes van de palen zit veel variatie en voor zowel een kleine stadstuin als een groot gazon op het platteland is er een passende pergola te bouwen. De constructie met dwarsbalken is functioneel, stijlvol en vergroot direct de meerwaarde van jouw woning. En met een gemiddelde levensduur van 30 jaar weet je zeker dat je er de komende tijd van kunt gaan genieten.

Een van de leukste en mooiste goedkope tuinideeën

Het maakt niet uit of je een groot budget of een klein budget hebt, een pergola van hout is een van de leukste en mooiste goedkope tuinideeën. Kies voor een houten dak of een sfeervol schaduwdoek, zodat je het hele jaar door beschut kunt zitten. Je hebt voor het bouwen geen muren nodig ter bevestiging en je zorgt direct voor veel diepte in de tuin. Zet een mooie loungebank neer onder de pergola of kies voor een aantal praktische stoelen of picknicktafel. Wellicht kies je voor dikke palen en kan de pergola genoeg gewicht hebben voor een houten schommel. Leuk voor de kinderen of als er vrienden over de vloer komen!

Een pergola maken voor druiven

Gaat je voorkeur uit naar een tuin in een romantische stijl? Ook daar leent een pergola zich uitstekend voor. Zodra de constructie staat, kun je direct de eerste takken laten groeien. Ga jij een pergola maken voor druiven, of laat je er liever andere planten aan hangende bloempotten in terugkomen? Wat je wensen ook zijn, dankzij de eindeloze mogelijkheden is er ook voor jouw smaak en voorkeur een passende oplossing!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
bananenplant als kamerplant Previous post De bananenplant als kamerplant
interieurtips voor de slaapkamer Next post Wil jij de zomer in je slaapkamer! Wij zetten een aantal zomerse interieurtips voor je op een rijtje