Read Time:2 Minute, 38 Second

Behoor jij tot de groep van mensen die graag regelmatig zijn of haar interieur verandert? Leef jij graag mee met de seizoenen en wil je je slaapkamer zomers inrichten? Dit kan al met enkele eenvoudige ingrepen. Wij hebben voor jou een aantal interieurtips voor de slaapkamer. Laat je inspireren om je huidige slaapkamer om te toveren tot een zomers interieur.

1. Kies voor lichte kleuren

Frisse en vooral lichte tinten maken het zomergevoel nog sterker. Kies voor je slaapkamer interieur hoofdzakelijk voor wit, gecombineerd met andere lichte kleuren. Denk hierbij aan je dekbedovertrek, je overgordijnen en je vloerkleden. Vergeet ook bijvoorbeeld je muurdecoratie of je lampenkappen niet. Dit zijn allemaal elementen die je snel en makkelijk kunt vervangen door exemplaren in lichte tinten. Combineer veel wit met lichtblauw, poederroze of zandgeel. Ook de nieuwe tint spiced honey, maar dan in een lichte variant is perfect voor een zomerse slaapkamer.

2. Ga je toch voor kleur?

Kun je echt geen kleur missen in je zomers interieur? Ga dan voor frisse kleuren zoals blauw, geel en groen. Vermijd donkere kleuren zoals donker rood, bruin, donker groen of donker grijs. Hou het luchtig en speel vooral met eyecatchers. Denk bijvoorbeeld aan een zeeblauw vloerkleed, een dekbedovertrek met motieven die aan de zee doen denken of een zeegroene klamboe. Je vindt heel wat leuke accessoires in frisse opvallende zomerse tinten. Zij fleuren je slaapkamer interieur op en geven je een blij gevoel.

3. Eenvoud: opgeruimd staat netjes

Geef jezelf een hotel-gevoel. Dit wil zeggen: maak je slaapkamer een klein beetje minder persoonlijk door je persoonlijke spullen zoveel mogelijk uit het zicht op te bergen. Dit geeft je de indruk dat je ergens anders slaapt. Misschien krijg je daardoor het gevoel van in een hotel te slapen. Het helpt! Denk bijvoorbeeld aan grote rieten manden. Of stop je spullen in een reeks oude reiskoffers en stapel ze op elkaar. Zo breng je en tikkeltje reizen in je slaapkamer interieur.

4. Het strandgevoel

Voor de regenachtige dagen kun je bijvoorbeeld in je slaapkamer een ‘strand-hoekje’ installeren. Je slaapkamer is ideaal om je even terug te trekken en te relaxen. Waarom zou je bijvoorbeeld geen comfortabele ligzetel of een bamboe hangstoel in je slaapkamer installeren? Drapeer er een stijlvol strandlaken over. Vul je hoekje aan met een bijzettafeltje voor je boek of je drankje en sfeervolle gekleurde lampjes. Verwen jezelf met een cocktail terwijl je naar zuiderse muziek luistert.

5. Haal je vakantiesouvenirs boven

Bewaar jij je vakantiesouvenirs in dozen? Haal ze gerust uit de kast en stal ze uit. Denk aan die schelpjes, zeesterren of mooie stenen die je meebracht van je reizen. Print een paar mooie vakantiefoto’s uit en maak een collage. Het draagt alvast bij tot je zomers gevoel in je slaapkamer.

6. Planten brengen verkoeling

Bij de zomerse interieurtips voor de slaapkamer mogen planten zeker niet ontbreken. Zet een paar grote planten in je slaapkamer. Bij grote hitte geven ze je het gevoel wat verkoeling te brengen. Denk hierbij aan planten zoals de gatenplant (philodendron mostera) of de goudpalm (areca). Het ruisen van de bladeren laat je wegdromen naar verre oorden en versterkt je zomers gevoel.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
pergola maken voor druiven Previous post Een pergola in de tuin als kant-en-klaar pakket of als bouwtekening
gereedschap Next post Geld bespaar je door zelf klussen te doen, maar wat heb je nodig?