Read Time:3 Minute, 24 Second

Of je nu een kleine of grote keuken hebt, een opgeruimd aanrecht is altijd fijn. Maar als je van koken houdt en daarom veel kruiden, tools, potten en pannen in huis hebt, is het wel eens lastig om de keuken netjes te houden. De potten en pannen kunnen in de keukenkast, maar je favoriete ingrediënten en tools wil je natuurlijk het liefst bij de hand hebben. Wij geven je een aantal tips voor een opgeruimd aanrecht. Na het lezen van dit artikel heb je weer alle ruimte om heerlijk te kokkerellen!

1. Opgeruimd aanrecht: berg spullen op in een kast

Bekijk je aanrecht eens. Hoeveel spullen staan er? Naast potten en pannen zijn er nog veel spullen die je in kasten kunt opbergen. Denk aan slimme keuken gadgets die je niet vaak gebruikt, een keukenweegschaal, broodbeleg, olijfolie, schoonmaakmiddel, kookboeken enzoverder. Passen al deze spullen niet in je kasten? Dan wordt het hoog tijd dat je de inhoud van je kasten gaat minimaliseren. Wellicht staan er ook spullen op het aanrecht die helemaal niet in de keuken thuishoren. Als je dan toch bezig bent met opruimen, dan kan je deze items ook meteen op de juiste plek leggen.

2. Aanrecht opruimen: gebruik de wanden

Je hoeft heus geen grote muur te hebben om er spullen op te hangen. Ook de muur onder je bovenste keukenkasten is ideaal als opbergruimte, zeker als je een kleine keuken hebt. Door de wanden te gebruiken, hou je je aanrecht vrij maar heb je de belangrijkste spullen toch bij de hand. Denk aan een mooi wand- of kruidenrek, een stang waar je keukengerief aan kunt hangen, een magnetische messenhouder of een wandwijnrek. Ook haakjes waaraan je handdoeken kunt ophangen, zijn erg handig in de keuken. Hieronder hebben we alvast een paar handige items op een rijtje gezet!

Aeron wandwijnrek voor 12 flessen, messing
Bendt ovalen hangend plafondrek, koper
Alta aluminium hangrek, zilverkleurig
Made Essentials Moss extra grote rechthoekige keukenplank, zwart
Made Essentials Moss keukenplank, zwart
Gulli extra groot wandgemonteerd opslagrek, zwart

3. Gebruik hippe kisten en manden

Je kunt ook spullen opbergen in hippe kisten en manden. Ze zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook erg praktisch. Bovendien laten ze je toe om alle spullen bij elkaar te zetten die je op een bepaalde plaats nodig hebt. Op die manier kan je alsnog genieten van een opgeruimd aanrecht. Bij je fornuis kan je bijvoorbeeld een mandje zetten met olijfolie, kruiden, wat look en ajuin. Aan je afwasbak is een mandje met afwasmiddel, een afwasborstel en schuurspons dan weer ontzettend handig. Hou je van koffie en ben je best trots op je koffiemachine? Dan is het wellicht een leuk idee om een koffiehoekje te maken waar je alle spulletjes bij elkaar plaatst die je nodig hebt voor jouw heerlijke koffie. 

Door spullen te groeperen, heeft alles een vaste plek en vind je alles snel terug. Nog een voordeel: als je je aanrecht wilt schoonmaken, hoef je alleen de manden of kisten aan de kant te zetten. Dat scheelt je toch weer een hoop tijd en gedoe!

Toro grote set van 2 manden met handvatten, grijs
Kurino set van 2 bamboe opbergmanden, zwart
Dae set van 2 opbergkoffers voor onder het bed, multi
Hadid Hen 2 x geweven rotan wasmanden, grijs

4. Houd het aanrecht leeg

Een opgeruimd aanrecht, het lijkt misschien simpel maar het vraagt toch wat discipline. Je kunt het aanrecht leeg houden door ‘s nachts de vaatwasser te laten draaien en die ‘s ochtends weer leeg te maken. Het servies wat je overdag vuil maakt, kan je meteen wegbergen in de vaatwasser. Heb je niet zo’n handige huishoudhulp? Laat de afwas dan niet dagenlang op het aanrecht staan, maar doe hem zo snel mogelijk. Om afwas te beperken, raden we je aan om zo veel mogelijk servies te hergebruiken. Je mooie design mok van vanmorgen kan je prima even omspoelen en nog eens gebruiken, in plaats van iedere keer een nieuwe mok te nemen. Op die manier heb je ook weinig servies nodig en dat scheelt je weer ruimte in de keukenkast!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kunstgras in het jaar 2020 Previous post Kunstgras in het jaar 2020
nieuwe tuin aanleggen Next post Een nieuwe tuin aanleggen: zo doe je dat