Read Time:3 Minute, 23 Second

Bij een mancave denken we onmiddellijk aan gedempt licht, een gezellige bar, Chesterfield banken, een sjieke biljart- of snookertafel en natuurlijk ook een gezellige bar. Dit is dan eerder de Engelse of Amerikaanse stijl die je voor ogen houdt. Maar verkies jij eerder de industriële stijl? Dan kun je uiteraard perfect jouw mancave in die stijl inrichten. De industriële stijl heeft voldoende mogelijkheden om een gezellige kamer te creëren waar jij met je vrienden eindeloze uren man-tijd kunt doorbrengen. Wij vonden voor jou alvast een paar interessante tips om jouw mancave industrieel in te richten.

Wat wil je in je mancave hebben?

Je kunt aan je mancave zo veel of zo weinig budget spenderen als je zelf wilt. Uiteraard zijn er een paar onmisbare zaken die je zeker wilt voorzien. Als eerste denken we aan een bar. Je kunt deze eenvoudig in elkaar steken met planken van palletten of steigerhout. Misschien is er in je vriendenkring iemand die kan lassen en die jou graag helpt met het maken van leuke barkrukken. Wil je in je bar bijvoorbeeld een tapkraan en een aanrecht verwerken? Dan kan dit perfect. Met wat aanpassingen heb je een op maat gemaakte bar. Of wat denk je van een grillplaat en een ingewerkte friteuse? Bij een drankje hoort immers een hapje! Vervolgens komen we bij het zitgedeelte. Uiteraard kun je het idee van Chesterfield banken behouden. Zij komen mooi tot hun recht in een industriële omgeving. Nog beter voor de industriële mancave zijn de typisch robuuste industriële zetels. Denk bijvoorbeeld aan een leren zetel met verweerde look of comfortabele fauteuils met metalen onderstel. Ze geven een stoer uiterlijk aan de kamer en zijn bovendien heel aangenaam om in weg te zakken. Zoek een mooi doorleefd vloerkleed uit of leg er paar over elkaar heen. Ze geven een warme uitstraling aan je mancave.

mancave in industriele stijl
Foto: https://www.pinterest.es/pin/332210909995920825/
leren bank in mancave
Foto: https://www.pinterest.cl/pin/504121752031699165/

Verlichting is cruciaal

Het is een feit dat verlichting de sfeer bepaalt. Kies daarom ook voor je industriële mancave de juiste verlichting. En ook hier geldt: met wat handigheid kun je misschien zelf een aantal lichtelementen in elkaar knutselen. Laat je fantasie de vrije loop of organiseer met de vrienden eens een namiddagje om wat leuke spullen te creëren. Objecten die naar auto’s verwijzen, flessen als lampenkap of metalen onderdelen van oude machines: het kan allemaal dienen om een mooie hang,- wand of vloerlamp te maken. Denk aan verschillende verlichtingspunten: zowel boven de bar, boven de snookertafel als in de zithoek. Maak gebruik van dimmers om het perfecte licht te verkrijgen.

verlichting mancave
Foto: https://www.pinterest.es/pin/19281104633261048/
industriele verlichting mancave
Foto: https://br.pinterest.com/pin/328481366555515857/

Kleed je mancave persoonlijk aan

Je industriële mancave is pas geslaagd als ze een persoonlijke toets heeft. Breng zoveel mogelijk elementen in het interieur die typisch voor jou en/of je vrienden zijn. Houden jullie van autosport? Haal dan accessoires naar binnen die hiermee te maken hebben. Ben je lasser? Steek dan je eigen stoelen of tafeltjes in elkaar met gerecupereerde materialen. Denk bijvoorbeeld aan een reuze TV-scherm, internet verbinding en een spelconsole. Vergeet ook je sanitaire installatie niet in dezelfde leuke stijl in te richten! Hoe meer oog je hebt voor details, hoe leuker jouw mancave wordt.

industriele mancave
Foto: https://www.pinterest.es/pin/617204323904265260/
industrieel bijzettafeltje
Foto: https://www.pinterest.es/pin/526499012666210657/

Hou het vooral bij stoer en robuust als je zaken uitkiest voor je mancave. Het is de ideale plek om persoonlijke spullen kwijt te kunnen die misschien in je woonkamer niet tot hun recht komen. Het mag er best wat rommelig uitzien: dat maakt het juist zo gezellig. Bouw samen met je vriendenkring aan je stoere mannen-clubhuis. Je zult heel wat fantastische uren beleven!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De trend voor 2018: rotan in huis
Next post Industriële roomdividers: voor een stoere en krachtige indeling van woonruimtes