Read Time:2 Minute, 46 Second

Een industrieel interieur is momenteel razend populair en al enkele jaren een ware trend. Een industrieel interieur bestaat uit ruwe en robuuste materialen, zoals hout, beton en metaal. Op deze manier wordt de uitstraling verkregen, zoals de oude fabrieksgebouwen uit de 18e en 19e eeuw. Dit houdt in, ruwe muren van bakstenen en leidingen die niet achter een muur verborgen hoeven te blijven. Meubels zijn van robuust hout en eventueel is er metaal in verwerkt. Ook de vloer moet industrieel zijn en dat bereik je het beste met een industriële betonnen vloer. Een betonnen vloer leggen hoeft overigens niet alleen in een industrieel interieur. Zo kun je ook een industriële betonnen vloer voor modern interieur laten leggen. Dit staat zeer stijlvol en strak.

Gepolijst beton

Gewoon beton als afwerkingsvloer gebruiken kan wel, maar is niet de mooiste oplossing als je een betonnen vloer voor industrieel interieur wilt. Het is gevoelig voor scheuren en is niet waterdicht. Je zult een dergelijke vloer moeten afwerken met een speciale coating. Beter is het om te kiezen voor een betonnen vloer die ook speciaal bedoeld is om binnenshuis te leggen. Gepolijst beton, komt daar het beste voor in aanmerking. De naam zegt het al, het beton wordt gepolijst, maar tevens is dit een nieuw soort beton waarin kunststof is toegevoegd. Ook bestaande betonvloeren kunnen eventueel gepolijst worden. Dit beton is zowel geschikt voor binnen als buiten. 

Voordelen van gepolijst beton

• Een industriële betonnen vloer wordt naadloos gelegd. Hierdoor verkrijgt de vloer een strakke uitstraling waardoor een industriële betonnen vloer voor modern interieur zeer geschikt is. 
• Doordat de vloer wordt gepolijst zal het beton een mooie glanzende laag verkrijgen in tegenstelling tot gewoon beton dat dof van kleur blijft. 
• De betonnen vloer is niet ruw, maar glad, waardoor de vloer enorm gemakkelijk te onderhouden is. De vloer bevat geen voegen, dus vuil zal zich daar niet kunnen hechten. 
• De vloer is uitermate duurzaam. Je hebt nauwelijks last van slijtage, waardoor de vloer levenslang mee kan gaan. 
• Naast de standaard grijze betonkleur zijn er vele andere kleuren mogelijk. 
• Vloerverwarming is ook mogelijk. 

Gepolijste betonnen vloer bewerken

Een gepolijste betonnen vloer is natuurlijk een bewerkte betonnen vloer voor industrieel interieur. Met een vlindermachine wordt het beton volledig glad gemaakt voor een volledig strakke vloer. Is dit iets te strak? Dan is het mogelijk om er voegen in te slijpen, zodat je het effect van tegels kunt bereiken. Je bepaald zelf de afstand, zodat je ook hele grote tegels kunt creëren. Maar je kunt er ook voor kiezen om enkel voegen op een andere wijze te slijpen, zodat je een bijzonder effect verkrijgt. 

Printbeton

Een andere vorm van bewerking kan tijdens een betonnen vloer leggen worden bereikt met printbeton. Met printbeton kun je een imitatielook verkrijgen van hout, natuursteen of klinkers. Het blijft een betonnen vloer, maar het ziet er bijvoorbeeld uit als een houten vloer. Hierdoor zul je niet de nadelen van een houten vloer hoeven te ervaren, zoals het regelmatig schuren en lakken. De werkwijze voor het leggen van een printbeton vloer is dezelfde als met een gepolijste betonnen vloer, maar als de vloer nog niet geheel uitgehard is, wordt er een mal op geplaatst met de gekozen print. De mal zorgt ervoor dat de betonnen vloer de print overneemt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
taxatie Previous post De taxatie van je woning, hoe pak je dat aan?
4zitsbank Next post Hoe een 4 zitsbank in jouw voordeel kan werken!