Read Time:2 Minute, 32 Second

Bij het kiezen van een vloer voor je huis zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden. Je kan hierbij denken aan dingen zoals duurzaamheid, onderhoudsgemak en natuurlijk stijl. Maar met zoveel verschillende soorten en mogelijkheden op de vloerenmarkt kan het moeilijk zijn te weten waar je moet beginnen. Als je op zoek bent naar de perfecte vloer voor je huis, zijn hier drie mooie opties om te overwegen. 

De PVC vloer

PVC vloeren zijn bij uitstek de beste vloeren als het gaat om onderhoudsgemak, duurzaamheid en stijl. PVC vloeren zijn ideaal voor gezinnen met kinderen en een druk en dynamisch huishouden. De vloer is namelijk heel laag in onderhoud en ontzettend sterk en stevig. En omdat de vloer waterbestendig is, is deze makkelijk schoon te maken en voor veel ruimtes geschikt. Daarnaast is een PVC vloer slijtvast en kan dus heel goed tegen een stootje. De keuze in stijl is ook enorm als het gaat om een PVC vloer. Denk hierbij aan een betonlook voor een industriële sfeer. Maar ook voor een klassiek interieur is er ontzettend veel keuze en komt deze vloer heel goed tot zijn recht.  Daarnaast is het heel makkelijk zelf te leggen, wat je weer veel kosten kan besparen. 

De laminaat vloer

Laminaatvloeren zijn een andere hele populaire optie als het gaat om een stijlvolle en praktische vloer. En eigenlijk is de laminaat vloer al decennialang favoriet! Een laminaat vloer heeft namelijk de look van natuurlijk hout voor maar een fractie van de prijs. En is daarnaast ook krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een goede keuze is voor gezinnen met huisdieren of kleine kinderen. Het enige nadeel is dat deze vloer door water beschadigd kan worden, dus het is niet voor de badkamer of andere ruimtes die snel vochtig worden. Een laminaat vloer is tegenwoordig ook heel makkelijk te leggen met een handig kliksysteem. En kan ook in een patroon zoals een vissengraat worden gelegd, voor een unieke uitstraling.

Vloertegels

Het hebben van vloertegels in je huis is een goede keuze voor ruimtes zoals de keuken en de badkamer. Dat komt omdat ze waterdicht en makkelijk schoon te maken zijn. Vloertegels zijn ook duurzaam en ontzettend sterk, dus ze zijn tegen zwaar voetverkeer bestand. Tegels kunnen daarentegen snel koud en hard aanvoelen onder de voeten, dus het is niet altijd de meest comfortabele optie. Echter gaan tegels wel weer perfect samen met vloerverwarming, dus die koude voeten zijn zo weer op te lossen! Kijk voor het kopen van vloertegels goed uit naar acties en aanbiedingen, want ze kunnen vaak vrij prijzig zijn. 

Kortom, er is keuze genoeg als het gaat om een goede en stijlvolle vloer. Dus wat je behoeften ook zijn, een van deze drie vloeren is vast en zeker de perfecte vloer voor jouw huis. En je kan natuurlijk ook altijd nog een combinatie maken van alle drie. Ga voor een PVC vloer in de woonkamer, een laminaatvloer op de bovenverdieping en tegels in de badkamer en keuken. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
warmte-buiten-houden Previous post Je huis koel houden zonder airco? Zo doe je dat!
woonkamer gordijnen Next post Hoe kies je gordijnen voor de woonkamer?