Read Time:2 Minute, 50 Second

Vraag aan de meeste mensen waarom ze ervoor hebben gekozen om een ​​ vloerverwarmingssysteem te installeren en je zult ontdekken dat het een energiezuinig, veilig en betrouwbaar verwarmingssysteem is. Hieronder delen we de beste tips voor het installeren van vloerverwarming. Of je nu een professionele installateur of een enthousiaste doe-het-zelver bent, we weten zeker dat je deze tips nuttig zult vinden en dat je deze winter geen koude voeten zult hebben!

Reinig de ondervloer voordat je de vloerverwarmingsbuizen installeert

Moderne buizen die voor vloerverwarmingssystemen worden gebruikt, zijn sterk en duurzaam. Maak de ondervloer echter grondig schoon voor installatie en het leggen van de buizen om eventuele gekartelde randen te verwijderen die deze zouden kunnen beschadigen. Mogelijk moet je een vochtwerend membraan op de ondervloer leggen voordat je de isolatielaag die bij de kit wordt geleverd, installeert. Misschien is het zelfs wel onmogelijk om de basisvloer zelf helemaal glad te krijgen. Schakel dan een expert als wfvloerbewerking.nl in om dit voor je te doen. Besef dat je beter iets meer geld uit kunt geven aan een goede basis dan je vloerverwarming na een jaar weer te moeten vervangen!

Installeer eerst de verdeelunit

Bij vloerverwarmingssystemen moet het verdeelstuk, het deel waarop de leiding lus in een bepaalde ruimte is aangesloten, het eerste zijn dat wordt geïnstalleerd. Bij het kiezen van een montageplaats moet je rekening houden met het gewicht van de unit en met de leidingen die uiteindelijk worden aangesloten. Bij elektrische vloerverwarming is het noodzakelijk om een ​​gekwalificeerde elektricien in te schakelen.

Houd rekening met maximale temperaturen en de uiteindelijke vloer

Een van de belangrijkste dingen rekening mee te houden is het soort vloer dat over het verwarmingssysteem zal worden gelegd, aangezien sommige vloerbedekkingen een maximumtemperatuur beperking hebben. Vinyl vloeren hebben een maximale temperatuurlimiet van 27°C, net als tapijt, laminaat en houten vloeren.

Verbeter de efficiëntie door isolatie

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het installeren van isolatieplaten is. Veel mensen proberen geld te besparen en doen dit niet, maar het heeft enorme voordelen, van kortere opwarmtijd tot energiebesparing en lagere kosten op de lange termijn.

Meten is weten

Planning is essentieel, dus meet het gebied en plan de installatie zorgvuldig. Neem hier de tijd voor, omdat het op de lange termijn voor een veel snellere installatie zal zorgen. Zorg ervoor dat je rekening houdt met alle armaturen en fittingen die worden geïnstalleerd. Zo moeten bij een badkamerinstallatie de toiletpotten, leidingwerk voor handdoekradiatoren en radiatoren aan de vloer worden bevestigd. Met dit alles moet rekening worden gehouden bij het installeren van het systeem om schade aan de verwarmingsdraad te voorkomen wanneer bovenstaande wordt gemonteerd. Zorg er ook voor dat jouw bestaande ondervloer vrij is van stof en vuil en, als het een houten ondervloer is, controleer dan of er geen piepende vloerplanken zijn, aangezien het achteraf niet eenvoudig zal zijn om dit te repareren.

Test de vloerverwarming

Het is erg belangrijk dat je het systeem voor en na alle fasen van de installatie test. Als je het niet zeker weet, vraag dan een elektricien om dit te doen voordat de uiteindelijke vloer erop wordt gelegd.

Vloerverwarmingsmat

Je kunt ook kiezen voor een vloerverwarmingsmat. Leg bij het leggen hiervan de mat met de draden naar beneden naar de ondervloer en het gaas omhoog, dit geeft een betere bescherming aan de verwarmingsdraad tijdens de installatie. Volg altijd de instructies en zoek bij twijfel professioneel advies!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zo kun je je tuin beter indelen!
Next post Verschillende soorten overgordijnen