Read Time:1 Minute, 58 Second

Zoals we allemaal weten, zijn er verschillende soorten raamdecoratie. Gordijnen zijn een van de meest populaire soorten. Ze zijn niet alleen erg mooi, maar ook erg praktisch, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor jouw woonkamer! Maar hoe kies je de juiste gordijnen voor de woonkamer? Wij geven een paar tips en trics om je te helpen gordijnen te kiezen die lang meegaan.

De gewenste uitstraling

Voordat je op zoek gaat naar gordijnen die bij je woonkamer passen, bedenk je welke uitstraling je wilt. Houd ook rekening met de rest van de inrichting en de kleuren in jouw kamer. Vergeet niet dat je meestal niet elk jaar nieuwe gordijnen koopt. Daarom is het belangrijk om een stijl te kiezen waar je over vijf of tien jaar nog steeds blij van wordt. Je creëert bijvoorbeeld een luxueuze en serene sfeer als je gordijnen kiest in dezelfde tint als de muren en accessoires.

Kleuren

Ook met gordijnen kun je kiezen voor opvallende kleuren. Houd de rest van je inrichting neutraal en kies gordijnen in een felle kleur. Dit valt op en geeft je kamer een speelse uitstraling. Houd je van een lichte woonkamer? Transparante witte gordijnen zijn een perfecte match, omdat ze veel licht binnenlaten. Vind je het moeilijk om een kleur of materiaal te kiezen? Er is ook een mogelijkheid om gratis kleurstalen aan te vragen. Zo kunt je meteen zien welke kleur en materiaal het beste bij jouw woonkamer past.

Transparantie

Naast wat je wilt uitstralen, is het ook belangrijk om rekening te houden met de dikte van de stof. Transparante of lichtdoorlatende gordijnen staan prachtig in de woonkamer. De keuze hangt af van hoeveel privacy en licht je wilt.

Score jouw nieuwe gordijnen

Meet altijd van tevoren de afmetingen van het raam op en ga na welke maat gordijnen je nodig hebt. Ben je echt zeker van de afmetingen van het raam? Dan kun je de gordijnen gaan bestellen! Ga je voor een rolgordijn of toch liever een regulier gordijn? Kijk eens op de website van Raamdecoratie.com om inspiratie op te doen. Bij Raamdecoratie.com vind je zowel een kant-en-klare als een op maat gemaakte gordijnen. Wil je meer weten over het kiezen van gordijnen voor jouw woonkamer? Aarzel dan niet en naam contact op met één van de specialisten van deze partij. Zij helpen je graag verder!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
3 beste vloeren Previous post Dit zijn de 3 beste vloeren voor in jouw huis!
Next post Verhuisblunders: hoe kun je ze vermijden?