Read Time:3 Minute, 3 Second

Je interieur speelt een grote rol in de uitstraling van je huis. Als je dus niet meer tevreden bent met jouw huidige interieur, kan het goed zijn om hier wat aanpassingen aan te doen. Door wat aanpassingen te doen, kan jouw interieur er weer als nieuw uitzien en weer voor een lange tijd mee. Als je jouw interieur graag wat wilt vernieuwen, kan het leuk zijn om hierbij rekening te houden met de interieurtrends. 2022 kent weer een hoop nieuwe, leuke interieurtrends die het benoemen waard zijn. Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rij!

Hoekbank of loungebank

Als je nog zoekende bent naar een nieuwe bank, kun je deze interieurtrend zeker in gedachten houden. Een hoekbank is in 2022 eigenlijk niet meer weg te denken uit je interieur en dat is natuurlijk niet zomaar zo. Wanneer je kiest voor een stijlvolle hoekbank, kan dit jouw interieur echt een boost geven. Maar dat is niet het enige voordeel, want een hoekbank is ook een ideale toevoeging omdat het veel zitplaatsen heeft. Het zit enorm comfortabel en past daarnaast in haast ieder interieur. Naast een hoekbank zijn ook lounge banken een trend waar je over na kunt denken. 

Warme kleuren

Een andere trend voor interieurs in 2022 zijn de warme kleuren. Als je jouw interieur dus graag wat nieuwe kleuren wilt geven, is een warm kleurenpalet goed om in gedachten te houden. Je zou deze kleuren kunnen laten terugkomen in je meubels, op je muren of in bijvoorbeeld woonaccessoires. Bij een warm kleurenpalet zou je kunnen denken aan kleuren als rood, oranje, geel en aardetinten. Door meer warme kleuren toe te voegen in huis, zal jouw huis meteen meer sfeer uitstralen.

Organische vormen

Een trend die ook zeker thuishoort in dit rijtje, zijn organische vormen. Deze trend kun je laten terugkomen in bijvoorbeeld je meubels, maar ook in accessoires. Zo zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld een ronde tafel of een vloerkleed in een organische vorm. Deze vloeiende vormen geven net dat beetje extra aan jouw interieur, waardoor het zeker iets is om over na te denken.

Duurzaam

Deze trend zagen we in de afgelopen jaren ook al steeds meer in interieurs: duurzaamheid. Ook dit jaar is een duurzaam interieur weer een trend en dat zal naar verwachting ook nog wel even zo blijven. Maar wat bedoelen we met een duurzaam interieur? Je kunt hierbij denken aan het gebruiken van meer natuurlijke materialen, gerecyclede meubels of kiezen voor iets van een hoge kwaliteit zodat het lang meegaat. In je interieur kun je zeker rekening houden met duurzaamheid, dus probeer dit zeker te realiseren.

Zachte stoffen

Je huis graag een gezelligere en warmere uitstraling geven? Dan is deze trend voor jou ideaal: de zachte stoffen. Zachte stoffen zijn in 2022 helemaal hip en daarom zeker goed om te overwegen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een stof als velours. Je kunt zachte stoffen op verschillende manieren laten terugkomen in huis, bijvoorbeeld in meubels of accessoires. Door gebruik te maken van zachte stoffen in huis krijgt jouw woning automatisch meer sfeer en straalt het daarnaast ook warmte uit. Zo wordt het een nog fijnere plek om veel tijd door te brengen.

Kortom: weer een hoop leuke, nieuwe trends op het gebied van interieur. Als je graag wat aanpassingen zou willen doen in huis, kun je deze dingen hierboven zeker in je achterhoofd houden. Je kunt met een of meerdere van deze trends een groot verschil maken in huis, waardoor het zeker de moeite waard is. Kijk dus eens naar wat er in jouw interieur echt aan vernieuwing toe is en bepaal op basis daarvan wat je kunt veranderen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
DIY blokhut bouwen Previous post DIY blokhut bouwen: waar moet je op letten?
wandkleed Next post Een wandkleed ophangen