Read Time:2 Minute, 55 Second

Houten gevelbekleding duikt steeds vaker op in het straatbeeld

Misschien is het u ook wel opgevallen dat houten gevelbekleding steeds vaker opduikt in het Nederlandse straatbeeld. Houten gevel bekleding komt zowel voor op de gevels van bedrijven als op particuliere woningen. Een belangrijke afweging om voor houten gevelbekleding is het feit dat dit type gevelbekleding een natuurlijke uitstraling heeft en er gewoon erg fraai uitziet. Niet vreemd dus dat de keuze vaak op dit type gevels valt. Houten gevel bekleding heeft echter nog tal van andere pluspunten, maar helaas ook enkele nadelen. Wat zijn precies de belangrijkste voordelen van houten gevelbekleding en wat zijn de nadelen van houten gevelbekleding die u dient mee te nemen in het maken van een goede afweging? Met de informatie hieronder kunt u een weloverwogen beslissing maken voor of tegen het aanbrengen van houten gevelbekleding op uw bedrijfspand of uw huis.

gevelbekleding van hout

Voordelen van houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding heeft de volgende voordelen:

  • Wie kiest voor gevelbekleding van hout maakt een duurzame en verantwoorde keuze.
  • Houten gevelbekleding oogt prachtig. Met name in een ruimtelijke omgeving, op boerderijen of op duurzame woningen versterkt dit type gevelbekleding de natuurlijke uitstraling van uw pand of woning. En een natuurlijke aanblik van uw huis geeft een relaxed, warm en onbezorgd gevoel. Een gevoel van optimale vrijheid en rust.
  • Vroeger was houten gevelbekleding nogal aan de prijs. Maar tegenwoordig is, doordat veel bouwbedrijven dit verzorgen en het aanbod dus groot, het aanbrengen van gevelbekleding van hout een stuk betaalbaarder geworden.
  • Wat het aanbrengen van hout op gevels ook goedkoop maakt, is het feit dat dit materiaal snel en eenvoudig op gevels kan worden aangebracht. Daardoor betaalt u aanzienlijk minder arbeidskosten dan bij een gevel met pleisterwerk.
  • Mocht er sprake zijn van schade aan uw houten gevel, dan is de houten gevel bekleding gemakkelijk, voordelig en snel te herstellen.
  • Er is een ruime keuze aan houten materialen voor op de gevel. Zo kunt u kiezen uit hardhout, multiplex en thermowood. Elk van deze houtsoorten heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo verkleurt multiplex niet, terwijl hardhout daar wel vatbaar voor is. Tegenwoordig kiezen veel huizenbezitters en bedrijfseigenaren voor thermowood. Dit materiaal heeft als voordeel dat het resistent is tegen schimmels, insecten en houtrot, voordeliger is dan hardhout en een ecologisch verantwoorde keuze is.

houten gevel bekleding

Nadelen van houten gevelbekleding

Naast de voordelen van houten gevelbekleding zijn er ook enkele nadelen van houten gevelbekleding. Als belangrijkste minpunten van gevels die voorzien zijn van houten platen op planken, worden de volgende punten beschouwd:

 

  • Wie gevelbekleding van hout op zijn woning heeft, moet het houtwerk onderhouden. Zo staan gevels met hardhout en gevels die voorzien zijn van thermisch gemodificeerd hout erom bekend dat ze na een tijd vergrijzen. Wie dit geen probleem vindt, hoeft de houten gevels verder niet te onderhouden.
  • Gevelbekledingen van hardhout zijn slecht voor het milieu. Een nadeel van dit type hout is dat er bomen voor gekapt moeten worden in regenwouden.
  • En houten bekleding die niet goed geïmpregneerd is, vormt een extra voedingsbron als uw hui in brand staat. Maar doorgaans is gevelbekleding van hout tegenwoordig, vanwege de strenge veiligheidseisen, goed geïmpregneerd.

houten gevel

Kies voor een goede en betrouwbare aannemer

Welke type houten bekleding u ook kiest voor op uw gevels, zorg in elk geval dat u een zorgvuldige overweging maakt qua materiaalkeuze. En kies tevens voor een aannemer die goed bekend staat en betrouwbaar is. Daarna kunt u volop gaan genieten van uw prachtige opgeknapte bedrijfspand of eigen woning. Alvast veel en een tijdloos woonplezier toegewenst!   

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kerstverlichting kopen Previous post 3 tips voor het kopen van kerstverlichting
kerstdiner Next post De lekkerste hoofdgerechten voor kerst in een gezellige omgeving