Read Time:3 Minute, 51 Second

We zijn allemaal gehecht aan onze TV. We kijken er onze favoriete series en films op, live voetbalwedstrijden en sommigen gebruiken hem ook voor het gamen. Zonder een televisietoestel is het maar een karig leven, zou je kunnen zeggen. Dat neemt niet weg dat dit essentiële apparaat wel een altijd aanwezig, groot zwart vlak in je woonkamer is. En met de vorderende techniek wordt dat zwarte vlak in verschillende huishoudens alleen maar groter en groter. Wij geven je een aantal tips voor wat je kunt doen om de TV in je woonkamer minder te laten opvallen.

Televisie met Ambient Mode

De in deze tijd meest voor de hand liggende optie, is het simpelweg kopen van een nieuwe TV met Ambient Mode. Zo’n televisietoestel neemt de kleur en het patroon van de achtergrond staat, waardoor hij één wordt met de muur waar hij voor staat. De eerste dagen zal wellicht nog een paar keer schrikken en je afvragen waar je TV gebleven is, maar uiteindelijk wen je eraan dat je je muur kunt aanzetten om televisie te kijken. Dit is natuurlijk geen goedkope optie, maar wellicht wel eenvoudiger dan nieuwe meubels aanschaffen of de televisie in de muur verwerken. Als je toch voor een sprankelende, nieuwe TV gaat, kun je net zo goed je televisie- en internetabonnement eens opnieuw onder de loep te nemen. Heb je alle zenders die je wilt? Ook om live sport te kijken? Is je internetsnelheid afdoende om fatsoenlijk te kunnen Netflixen? Je kunt eens de aanbieders van alles in 1 vergelijken.

Een kast ter vervanging van je TV-meubel

Velen van ons hebben de televisie op een TV-meubel staan, waar hij inderdaad erg opvalt. Een alternatief voor zo’n TV-meubel is een grotere, hogere kast waarbij in het midden een vak voor de televisie is aangemaakt. In een aantal gevallen is het dan zelfs mogelijk om een deurtje dicht te doen en je televisie zo helemaal aan het beeld te onttrekken. Uiteraard is het vinden van zo’n kast afhankelijk van het formaat van je televisie. Hoe groter je televisietoestel, hoe kleiner de kans dat er een kast te vinden is waar deze in past.

tv in je woonkamer

Integreren in de muur

Je kunt ook de muur ‘heroverwegen’. Het is namelijk ook mogelijk om een constructie te bouwen vóór de muur waardoor je televisietoestel geïntegreerd lijkt in de muur. Dit is een chique oplossing, maar het kost je wel een aantal centimeter aan diepte van dit deel van je kamer. Je kunt echter beargumenteren dat je minder ruimte kwijt bent omdat je geen kast of TV-meubel meer nodig hebt. Overweeg hierbij wel of je nog een DVD-speler of game console kwijt moet, en zo ja, of dit te integreren valt in de muur of toch op een soort TV-meubel moet staan. Als je toch een constructie als deze gaat maken, kun je ook overwegen om een soort openhaard te integreren. Dat geeft een warme en gezellig uitstraling aan je televisiehoek.

Pas de achtergrond aan

Vervelend, zo’n groot zwart vlak in de woonkamer? Dat ligt er natuurlijk ook aan of zwart onderdeel van je kleurenpalet is in je totale inrichting. Staat je televisietoestel tegen een witte achtergrond, dan is dat zwarte vlak inderdaad behoorlijk storend. Maar is de muur waar de TV voor staat ook zwart, dan valt hij juist nauwelijks op. Dit is een optie die je kunt overwegen: vind ik het wat om deze muur zwart te maken? Staat je TV in een kast, dan kun je ook overwegen om deze óf zwart te verven óf te vervangen voor een zwarte kast.

Een beamer en een scherm gebruiken

Een enigszins rigoureuze oplossing is het wegdoen van je televisietoestel op deze plek in je woonkamer. Je kunt in plaats van een TV namelijk ook kiezen voor het gebruiken van een beamer. Deze hang je dan tegenover de muur waar je televisietoestel stond. Je hebt er ook een uitrolbaar wit scherm bij nodig dat je bovenaan de muur waar je TV stond bevestigt. Omdat deze oprolbaar is en hoog hangt, valt hij aanzienlijk minder op dan het televisietoestel. Daarbij is natuurlijk prima mogelijk om er een met een witte kast te kopen, evenals een witte beamer. Er zitten wel een aantal nadelen aan deze oplossing. Ten eerste is het een prijzige investering om te maken, zeker omdat je een goed werkend televisietoestel hebt dat je in feit aan de kant zet hiervoor. Daarnaast moet je beamer natuurlijk wel het televisie- en internetsignaal kunnen doorgeven, waardoor je er kabels naartoe zult moeten trekken die langs de muur en het plafond moeten gaan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
betonijzer in de tuin Previous post 4 manieren om een klimplant te geleiden
gewoonstijl Next post Eetkamerstoelen kopen